• 20 Απριλίου 2024,

Επαναλειτουργούν από χθες Τόσκα και Εσπέρια

 Επαναλειτουργούν από χθες Τόσκα και Εσπέρια

Τήρησαν το λόγο τους και τις ανακοινώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.

Τόσο η Τόσκα (φωτογραφία) όσο και το ξενοδοχείο Εσπέρια επανήλθαν από χθες (1/7) σε κανονική λειτουργία, δυναμώνοντας από πλευράς καταλυμάτων την επίδοση και ετοιμότητα του Δήμου Καβάλας.

Η Τόσκα είχε να λειτουργήσει από το Φθινόπωρο και το Εσπέρια έκλεισε λόγω της καραντίνας.
Και στις δύο περιπτώσεις η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων γίνεται με όλα τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Στην Τόσκα υπάρχει -στην κεντρική πύλη εισόδου- εκπρόσωπος εταιρίας σεκιούριτι.

Γράφει τα στοιχεία όσων μπαίνουν στην μονάδα και τους κάνει μέτρηση της θερμοκρασίας.

Η Τόσκα ανέμενε χθες κυρίως Βούλγαρους τουρίστες, οι οποίοι από τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει κράτηση. Αναμένει και Ρουμάνους που φαίνεται ότι τουλάχιστον αρχικά θα είναι λιγότεροι. Μέτρηση θερμοκρασίας θα γίνεται σε όλους όσους μπαίνουν στους χώρους του ξενοδοχείου.

Οι τιμές δεν φαίνεται να έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με πέρσι.
Τα δεδομένα στο Εσπέρια είναι πιο απλά καθώς σε σχέση με την Τόσκα πρόκειται για ένα κλασσικό ξενοδοχείο πόλης. Και το Εσπέρια είναι έτοιμο από κάθε πλευρά ( τηρεί τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού κτλ), έχει κι αυτό τις πρώτες του κρατήσεις.

Μετά την επαναλειτουργία των δύο συγκεκριμένων μονάδων έμεινε εκτός λειτουργίας στην Καβάλα μόνο το ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Κι αυτό ωστόσο αναμένεται να επανέλθει εντός του μήνα.
Από πλευράς τουριστικής κίνησης στην πόλη, η εβδομάδα κυλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ή σημαντικό. Αντίθετα τα πράγματα ζωηρεύουν κάθε φορά που έρχεται Σαββατοκύριακο. Βούλγαροι και Ρουμάνοι κυκλοφορούν στην Καβάλα αρκετά συχνά. Κάποιοι από τους Βαλκάνιους προτιμούν τις κλίνες των air bnb στην Καβάλα. Δειλά δειλά τουρίστες εντοπίζονται να κινούνται και στην αγορά. Σήμερα θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» η πρώτη πτήση από το εξωτερικό .

Έρχεται από τη Γερμανία (Ντίσελντορφ) κι όλοι εκτιμούν ότι οι περισσότεροι επιβάτες θα είναι έλληνες που έρχονται στους συγγενείς τους στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Η πτήση αναμένεται να είναι γεμάτη. Αύριο αντίθετα η πτήση είναι τσάρτερ με τουρίστες προερχόμενους από την Πολωνία.

Διαβάστε επίσης