• 17 Μαΐου 2024,

Επαναλειτουργεί το Αγκρέ αλλά πρόκειται για ζήτημα εντυπώσεων

 Επαναλειτουργεί το Αγκρέ αλλά πρόκειται για ζήτημα εντυπώσεων

Επιδιώκοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις, να δώσει την εικόνα ενός εργοστασίου που δεν έχει την ανάγκη όσων διαμαρτύρονται και αντιδρούν, η εταιρία της ΒΦΛ λειτούργησε από την Κυριακή την μονάδα του Αγκρέ. Πρόκειται για μια προσπάθεια πολλών προηγούμενων ημερών έτσι ώστε να παραχθεί σύνθετο λίπασμα. Είναι επιτυχία αν σκεφθεί κανείς τι προηγήθηκε και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να συμβεί αυτό. Οι εκτός εργοστασίου εργαζόμενοι χαμογελούν με νόημα περιγράφοντας διαδικασίες χρονοβόρες και συνενώσεις τμημάτων για να επαναλειτουργήσει το Αγκρέ. Ταυτόχρονα η διοίκηση αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιχειρήσει λειτουργία κι άλλων μονάδων, ανάλογα με τις παραγγελίες που υπάρχουν. Στο εργοστάσιο τα συγκεκριμένα βήματα είναι πολύ αργά, όπως π.χ. η φόρτωση καραβιού. Εκεί υπάρχει μεγάλη έλλειψη χειριστών μηχανημάτων. Κατόπιν τούτου αυτό που θα γίνονταν σε λίγη ώρα, γίνεται μετά από αρκετές ημέρες.

Άλλες πληροφορίες –πάλι από τη διοίκηση της εταιρίας- κάνουν λόγο για εργασίες συντήρησης των μονάδων που κοστίζουν έως και 2,5 εκ ευρώ! Το σωματείο τις αμφισβητεί. Δεν πτοείται κι επανήλθε το πρωί του Σαββάτου στην κρατική τηλεόραση. Σύντομη αλλά καταγγελτική η παρουσία του προέδρου του σωματείου Νίκου Βογιατζίδη. «Η εταιρία έχει χρέη, κάποια που αφορούν τράπεζες έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου» είπε με νόημα. Επανέλαβε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Εντύπωση προκαλεί διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών όσων συνεχίζουν κι εργάζονται στο εργοστάσιο. Λέγεται ότι το κείμενο θα καταγγέλλει αυτόν που οργανώνει τους εργαζόμενους που αντιδρούν! Το κείμενο παρά τις αντίθετες πληροφορίες δεν δόθηκε ως χθες στη δημοσιότητα.

 

Διαβάστε επίσης