• 1 Απριλίου 2020,

Επειγόντως έλεγχοι στην Καβάλα αφού καθυστερούν τα αποτελέσματα στα τεστ κορωνοϊού

 Επειγόντως έλεγχοι στην Καβάλα αφού καθυστερούν τα αποτελέσματα στα τεστ κορωνοϊού

Αργά το βράδυ της Δευτέρας το Νοσοκομείο Καβάλας έλαβε αποτελέσματα 4 μόνο τεστ ασθενών στον κορωνοϊό αν και περίμενε 16! Και οι 4 άρρωστοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη νόσο, το τεστ είχε για όλους αρνητικό αποτέλεσμα. Χθες βράδυ υπήρξαν 13 αποτελέσματα, ένα εκ των οποίων θετικό. Αναμένονται τουλάχιστον 12 αποτελέσματα ακόμη. Προκύπτει μεγάλη και καθοριστική καθυστέρηση στα αποτελέσματα κι έτσι γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη οι συγκεκριμένοι έλεγχοι να γίνονται εδώ. Στο έτοιμο και νέο εργαστήριο του Νοσοκομείου Καβάλας. Η προμήθεια των απαραίτητων αντιδραστηρίων αργεί, γεγονός που οφείλεται στην μεγάλη έλλειψη στην αγορά. Ο διοικητής Ντίνος Κλειτσιώτης ελπίζει αύριο ή μεθαύριο ο στόχος να επιτευχθεί. Γνωρίζει ότι πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται από το Νοσοκομείο αλλά έχουν σχέση με τους προμηθευτές.

Σήμερα όλα τα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας στέλνουν τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί το μοναδικό εργαστήριο έχει «φρακάρει». Υπάρχουν μάλιστα έντονες διαμαρτυρίες ακόμη και βουλευτών για το γεγονός. Παράδειγμα είναι οι διαμαρτυρίες της Καστοριάς όπου σημειώθηκαν ακόμη και θάνατοι από τον κορωνοϊό. Η καθυστέρηση που υπάρχει και στα ύποπτα περιστατικά της Καστοριάς δημιουργεί ανησυχίες στην κοινωνία της ίδιας πόλης.

Στην Καβάλα τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και η πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Κατερίνα Πετράκη ζητούν βοήθεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό. «Θέλουμε ολόσωμες φόρμες» είπε η κ. Πετράκη και σημείωσε ότι αν λειτουργήσει το εργαστήριο του Νοσοκομείου τότε αποτελέσματα επί των αναλύσεων ύποπτων περιστατικών θα υπάρχουν σε 2-3 ώρες! Καλό νέο για το Νοσοκομείο Καβάλας είναι η σταδιακή πρόσληψη 24 νοσηλευτών και 3 γιατρών. Το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο αφού λόγω κορωνοϊού η κίνηση στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι αυξημένη.

Διαβάστε επίσης