Επιχείρηση OCTOPUS ….

 Επιχείρηση OCTOPUS ….

Πριν καλά – καλά πληρώσουμε την 2η δόση του ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό άλλα χαράτσια μας βομβαρδίζουν κυρίως οι ηλεκτρονικές σελίδες με τα νέα τέλη κυκλοφορίας που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα είναι ακόμα πιο τσουχτερά για αυοτκίνητα απο το 2007 και μετά ενώ θα είναι μειωμένα τα τέλη σε αυτοκίνητα δεκαετίας.

Καθήστε ρε λεβέντες , ένα – ένα τα χαράτσια.

Μην βαράτε όλοι μαζί γιατί δεν σας προλαβαίνουμε.

Τελικά εγκρίθηκε απο τους εταίρους η εκταμίευση της δόσης των 1,7 δις αφού οι μεταρρυθμίσεις ικανοποιούν τους δανειστές που μας υπόσχονται , οι χουβαρντάδες, και έξοδο στις αγορές το 2017.

Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση να προσαρμοζόμαστε στα νέα οικνομικά δεδομένα και πάνω απο όλα να πληρώνουμε τα μπιλετάκια που μας στέλνουν θα μας βγάλουν και στις αγορές το 2017.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει φυσιολογικά να έχουν παρθεί οι πρώτες αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους που θα δημιουργήσουν συνθήκες επένδυσης σε μια χώρα που μέσα σε λίγα χρόνια έχει γίνει ένα κουφάρι.

Αφού οι επιχειρήσεις που μείνανε κλείσανε και αυτές που δεν κλείσανε φύγανε απο την χώρα.

Για να επιστρέψουν στην χώρα μας οι επενδυτές και οι επενδύσεις θα υπάρχει ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον που μόνο μια ελάφρυνση του χρέους μπορεί να εγγυηθεί.

Μια καινούργια έρευνα που έγινε δείχνει οτι οι άντρες πίνουν και οι γυναίκες καταπίνουν.

Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την μελέτη αυτή οι γυναίκες πίνουν περισσότερο απο τους άντρες ρίχοντας και το τελευταίο αντρικό κάστρο αφού παραδοσιακά οι άντρες ήταν οι μεγάλοι πότες και οι γυναίκες ήταν περισσότερο στους χυμούς και στα ευγενή ποτά.

Τελικά είναι οριστικό αφού και επίσημα ανακοινώθηκε οτι ο ΟΜΠΑΜΑ στις 15 Νοεμβρίου θα είναι στην Αθήνα και θα συναντηθεί με Παυλόπουλο και Τσίπρα ενώ εν συνεχεία θα μεταβεί στην Γερμανία όπου θα έχει συνομιλίες με του ηγέτες Γερμανίας – Γαλλίας – Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε οτι ο ΟΜΠΑΜΑ κάνει όλες αυτές τις επαφές ώς απερχόμενος πρόεδρος αφού μερικές μέρες νωρίτερα θα έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του στον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ.

Θα μπορούσε αυτό το ταξίδι να το έχει κάνει 1 χρόνο νωρίτερα και οχι ώς απερχόμενος.

Καταλαβαίνετε οτι το ταξίδι αυτό του ΟΜΠΑΜΑ θα έχει περισσότερο τουριστικό χαρακτήρα αφού το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο στο νέο πρόεδρο και οχι στον απερχόμενο.

Δεν ξέρω τι περιμένει η ελληνική κυβέρνηση απο την επίσκεψη αυτή αλλά θα πρέπει σίγουρα να έχει μαζί της μικρό καλάθι αφού ο πρόεδρος που μας επισκέπτεται βρίσκεται ήδη στην έξοδο του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και καταλαβαίνετε εύκολα οτι τα λεγόμενα του δεν θα έχουν και πολύ μεγάλη σημασία.

Τώρα την θυμήθηκε την Ευρώπη και την Ελλάδα ο ΟΜΠΑΜΑ ;

Τώρα που φεύγει ;

Τώρα που “έκλασε η νύφη και σχόλασε ο γάμος ;”

Ο Κλάους Ρεγκλινγκ ο Ευρωπαίους σύμβουλος του μηχανισμού στθαερότητας είναι ο επόμενος μετά τον Τσίπρα που πιστεύει οτι αν η χώρα μας συνεχίσει με την ίδια αποφασιστηκότητα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα τότε είναι ρεαλιστική η έξοδος της χώρας στις αγορές πριν την λήξη του προγράμματος που είναι το 2018.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στις δηλώσεις του Σόϊμπλε οτι με την μείωση του ελληνικού χρέους θα ασχοληθούμε μετά το πέρας του μνημονίου.

Αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος του έλληνα πρωθυπουργού.

Να βρεί και να ενώσει τις φωνές που θέλουν να τρέξουν οι εξελίξεις για το ελληνικό χρέος και την έξοδο μας στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος και να τις αναδείξει.

Άλλο να τα λένε αυτά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και άλλο να τα λέει ο ίδιος ο Τσίπρας που με ανάλογη ευκολία γίνεται και στόχος του υπουργού των οικονομικών.

Αυτά και για σήμερα.

Χρόνια πολλά έστω και με καθυστέρηση μιας μέρας στον Δημήτρη και την Δημητρούλα.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης