Επίκειται μεταφορά σωλήνων στα εργοτάξια της Θράκης

 Επίκειται μεταφορά σωλήνων στα εργοτάξια της Θράκης

Tέσσερεις χιλιάδες τριάκοσες σωλήνες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο έργο του αγωγού ΤΑΡ βρίσκονται αποθ8ηκευμένοι στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Οι πληροφορίες – ανεπίσημες όπως πάντα – αναφέρονται σε επικείμενη τμηματική μεταφορά των σωλήνων στα εργοτάξια, κυρίως στη Θράκη. Το πρώτο φορτίο που θα μετακινηθεί, πριν το τέλος του μήνα, αφορά σωλήνες που θα χρησιμοποιηθούν στο τμήμα του αγωγού, ανάμεσα σε Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη, όπου ήδη δημιουργείται το πρώτο εργοτάξιο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει ότι με τη μεταφορά των πρώτων σωλήνων σε εργοτάξια του έργου, θ΄ αδειάσει χώρος στο κεντρικό λιμάνι, για να παραληφθούν νέοι σωλήνες, με επόμενα δρομολόγια πλοίων, στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου.

Η κίνηση και στο νέο λιμάνι και στο επιβατικό είναι σταθερά αυξημένη, αφορά φυσικά τον τουρισμό και την κίνηση εμπορευμάτων. Το προσεχές σαββατοκύριακο αναμένεται κίνηση ρεκόρ στο λιμάνι της πόλης, στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας κυρίως προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Φημολογείται μάλιστα ότι για τα δρομολόγια του Σαββάτου προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

‘Δυστυχώς το επόμενο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται στο κεντρικό λιμάνι τον Σεπτέμβρη, αφού το πρόγραμμα δεν προβλέπει άλλες αφίξεις στο υπόλοιπο του Ιουλίου κι ολόκληρο τον Αύγουστο.

Υπήρξε ενδεχόμενο να εξυπηρετηθεί εκτάκτως τον Ιούλιο ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, αλλά το σενάριο δεν ολοκληρώθηκε.

Ένα ακόμη υδροπτέρυγο βρίσκεται στο νέο λιμάνι προκειμένου να υποστεί την απαραίτητη συντήρηση. Η διαδικασία έχει ακόμη μέλλον, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο νέο λιμάνι φορτηγό πλοίο με μάρμαρα που θα εξυπηρετηθεί – ως συνήθως – με τον καλύτερο τρόπο.

 

 

Διαβάστε επίσης