Επιμένει η ΛΑΕ Καβάλας: Ήταν πρώτη κατοικία

 Επιμένει η ΛΑΕ Καβάλας: Ήταν πρώτη κατοικία

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ενότητα Καβάλας ο Μιλτιάδης Σιτσάνης, επιμένοντας ότι την Τετάρτη επιχειρήθηκε η πρώτη στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαδικασία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας. Παρά το ότι τους ισχυρισμούς του κ. Σιτσάνη και της ΛΑΕ Καβάλας διαψεύδει το συμβολαιογραφικό γραφείο που χειρίστηκε την υπόθεση, ο κ. Σιτσάνης επέμενε ότι κατ’ ουσίαν πρόκειται για πρώτη κατοικία οικογένειας, η οποία απέτυχε οικονομικά λόγω της κρίσης δραστηριοποιούμενη στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου σε επίπεδο οικοδομικής δραστηριότητας.

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Σιτσάνης δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Το διαμέρισμα που βγήκε σε πλειστηριασμό στεγάζει την οικογένεια του γιου της ιδιοκτήτριας. Ουσιαστικά είναι πρώτη κατοικία. Από τους 34 συμβολαιογράφους της ΠΕ Καβάλας γνωρίζουμε ότι μόνο δύο πιστοποιήθηκαν και μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι μια αδιαφανής διαδικασία. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας καταιγίδας. Βάσει των στοιχείων που έχουμε 250 πρώτες κατοικίες στην ΠΕ Καβάλας θα βγουν σε πλειστηριασμό για σχετικά μικρά χρέη. Σας θυμίζω ότι η προστασία του νόμου Κατσέλη λήγει στο τέλος του έτους».

Σε άλλο σημείο τω δηλώσεών του ο κ. Σιτσάνης επανέλαβε ότι η ΛΑΕ Καβάλας παρακολουθούσε και παρακολουθεί το ζήτημα, παρά το ότι με τα νέα δεδομένα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αυτό είναι δύσκολο. Ζήτησε από τους πολίτες να ενημερώνουν για παρόμοια προβλήματα της ΛΑΕ Καβάλας και όπως άφησε να εννοηθεί προγραμματίζονται τοπικές κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενους στους συμβολαιογράφους, ο κ. Σιτσάνης επεσήμανε ότι ταμπουρώνονται πίσω από το θεσμικό τους ρόλο. Ο κάθε συμβολαιογράφος, τόνισε, πρέπει να μιλήσει με τη συνείδησή του. Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι σε συνεργασία με τους δανειστές έχει εκπονήσει σατανικό σχέδιο σχετικό με την υπόθεση των πλειστηριασμών.

*Οι δηλώσεις του κ. Σιτσάνη έγιναν πριν την ανακοίνωση, σχετική με το θέμα, του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο της οποίας αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Πρωινής.

Διαβάστε επίσης