• 15 Μαΐου 2024,

Επιμένει ο Μιχάλης Καπέτης: «Οι πανηγυρισμοί παρασύρουν»

 Επιμένει ο Μιχάλης Καπέτης: «Οι πανηγυρισμοί παρασύρουν»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης στο Δήμο Καβάλας μίλησε χθες ο Μιχάλης Καπέτης. Ο κ. Καπέτης είναι στενός συνεργάτης του Μάκη Παπαδόπουλου. Οι δηλώσεις Καπέτη ήταν συνέχεια δηλώσεων και ανακοινώσεων του κ. Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με τις οποίες φέτος το Καλοκαίρι υπάρχει μείωση τουριστικής κίνησης και μείωση τζίρου στην αγορά.

Όλα αυτά ο κ. Καπέτης τα επανέλαβε αν και όπως παραδέχθηκε αναλυτικός απολογισμός θα γίνει το Φθινόπωρο. Υποστήριξε ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει καθημερινή επαφή με τους επαγγελματίες, από τις απόψεις των οποίων σχηματίζει την άποψη που διατυπώνει δημόσια. Σύμφωνα και με τον κ. Καπέτη, οι πανηγυρισμοί από την πλευρά της κ. Ιωσηφίδου κάνουν κακό αφού παρασύρουν τους επαγγελματίες σε επενδύσεις. Οι οποίες στηρίζονται σε λάθος βάση.

Ένα απόσπασμα των δηλώσεων Καπέτη είναι το ακόλουθο: «Εκτός από τα στοιχεία υπάρχει και η αίσθηση της πραγματικότητας. Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Το βλέπουμε στην αγορά, στα στοιχεία του ΚΤΕΛ κτλ. Αυτά είναι τα μηνύματα της αγοράς που εισπράττουμε. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε. Τα πανηγύρια (της κ. Ιωσηφίδου) ξεγελούν και παρασύρουν. Η αύξηση στις διανυκτερεύσεις των ελλήνων, το πρώτο 6μηνο του έτους, οφείλεται στις αθλητικές διοργανώσεις που έγιναν στην Καβάλα. Το θέμα είναι βαθύτερο. Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε. Θα τα πούμε στην τουριστική επιτροπή. Η παράταξη μας έχει μεγάλη ευαισθησία για τον τουρισμό. Ας μην παίζουμε με αυτό το θέμα. Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών».

Στη ραδιοφωνική συζήτηση έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και ο Θόδωρος Μουριάδης. Ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι σοβαρή υπόθεση τα έργα υποδομής. Ο σχεδιασμός για τον τουρισμό πρέπει να γίνεται από ειδικούς. Ίσως αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στον αθλητικό τουρισμό».

Διαβάστε επίσης