Επίσημη τελετή μετονομασίας οδού ” Μητροπόλεως” σε οδό “Μητροπολίτου Προκπίου”Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται ότι, την προσεχή Κυριακὴ της Ορθοδοξίας (17-3-2019) έχει προ­γραμ­ματισθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, η επίσημη τελετὴ μετ­ονο­μασίας της οδού «Μητροπόλεως» σε οδὸ «Μητροπολίτου Προκοπίου».

Πρόκειται για την υλοποίηση της αποφάσεως του Δημοτικού Συμ­βουλίου Καβάλας, ύστερα απὸ σχετικὸ αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πολίτου μας κ. Στεφάνου, ο οποίος από την πρώτη στιγμὴ της ελεύσεώς του στην Μητρόπολη της Καβάλας έθεσε σαν άμεση προ­τεραιότητά του την απόδοση της οφειλομένης τιμής προς τον άμεσο προκάτοχό του και για 43 χρόνια Μητροπολίτη κυρό Προ­κόπιο.

        Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει :

  • Το πρωΐ της Κυριακής 17-3-2019, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικὸ ιερὸ Ναὸ του αγίου Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Στεφάνου.
  • Μετὰ την απόλυση της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11 π.μ. έξοδο εκ του ιερού Ναού δια την μετάβαση εν πομπή και με την συμ­μετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών και των Φορέων της Πόλεως και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου προς την οδό «Μητρο­πόλεως» δια των οδών Δαγκλή και Κων. Παλαιολόγου.
  • Στις 11.15 π.μ., αποκαλυπτήρια της επιγραφής της νέας οδού «Μητ­ρο­πολίτου Προκοπίου» απὸ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο και την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, μετὰ από σύν­τομη τελετὴ.

Η παρουσία όλων μας, Κλήρου και Λαού της τοπικής μας Εκκλησίας θα είναι μια εναργὴς απόδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον μακα­ριστὸ Ιεράρχη κυρὸ Προκόπιο, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας μας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτὴν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπό­λεως & Θάσου

eXTReMe Tracker