• 16 Μαΐου 2024,

Επίσκεψη του Γιάννη Πασχαλίδη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας

 Επίσκεψη του Γιάννη Πασχαλίδη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας

Επισκέφθηκα σήμερα (χθες) το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας και συνομίλησα με τη Νομική Σύμβουλο και τη Κοινωνιολόγο του Κέντρου σχετικά με τις παροχές και τη συνδρομή της υπηρεσίας στη καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Έλαβα λεπτομερή ενημέρωση με στοιχεία για ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει δυστυχώς μεγάλες διαστάσεις. Έθεσα εαυτόν στη διάθεση τους για να συνδράμω όπως μπορώ στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου και την αποτελεσματικότερη παροχή των υπηρεσιών του.

Για την επίσκεψη του κ. Πασχαλίδη το Συμβουλευτικό Κέντρο σημειώνει περαιτέρω:

Σήμερα (χθες), Παρασκευή 20 Αυγούστου του 2021, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, και συγκεκριμένα η νομική σύμβουλος και η κοινωνιολόγος, υποδέχθηκαν με χαρά στα γραφεία του Κέντρου τον Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κύριο Πασχαλίδη Ιωάννη.

Ο κύριος Πασχαλίδης, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου, ενώ από τα στελέχη παρατέθηκαν σημαντικά στατιστικά δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η δομή από την έναρξη λειτουργίας της.

Επίσης, τα στελέχη αναφέρθηκαν στον αυξημένο αριθμό γυναικών που απευθύνθηκαν στο Κέντρο μετά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και τις αυξημένες ανάγκες που αυτή δημιούργησε. Ο κύριος Πασχαλίδης φανερά ευαισθητοποιημένος, ειδικότερα μετά τις γυναικοκτονίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, εξέφρασε την επιθυμία του να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Απέναντι στις διακρίσεις και τη βία που στρέφεται κατά των γυναικών, πολιτεία και κοινωνία οφείλουν συστρατευμένες να υψώσουν ένα αδιαπέραστο τοίχος προστασίας, προστατεύοντας όχι μόνο όσες γυναίκες υπέστησαν κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά και εκείνες που διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.

Το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών λειτουργεί ενημερωτικά, συμβουλευτικά, υποστηρικτικά και προστατευτικά για κάθε γυναίκα.

Διαβάστε επίσης