Επεισόδιο με τσαμπουκά λουόμενου της Καλαμίτσας

 Επεισόδιο με τσαμπουκά λουόμενου της Καλαμίτσας

Αρκετά σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική είσοδο της Ακτής Καλαμίτσα. Δύο άνδρες κόντεψαν να έρθουνε στα χέρια. Τους χώρισαν άλλοι παριστάμενοι πολίτες, σ΄ ένα επεισόδιο που ξεκίνησε με μία απλή παρατήρηση.

Ο υπεύθυνος της Ακτής που εργάζεται εκεί εθελοντικά, πρώην δημοτικός υπάλληλος που βρίσκεται στην εν λόγω ακτή κι όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι αποχωρούν λόγω λήξης του ωραρίου τους, έκανε παρατήρηση σε λουόμενο που κι αυτή τη φορά μπήκε στην πλαζ με την δίκυκλη μοτοσικλέτα του. Όπως λένε συχνοί επισκέπτες της Καλαμίτσας πρόκειται για συμπολίτη, που ασχολείται και με τη δημοσιογραφία ασκώντας κριτική στους παράγοντες της πόλης, σχεδόν κάθε μέρα το καλοκαίρι μπαίνει στην πλαζ με τη μοτοσικλέτα του, κινείται επιβιβαζόμενος πάνω της σ΄ ένα τμήμα της ακτής έως του σημείου που την σταθμεύει, για να κάνει το μπάνιο του.

Ο εθελοντής εκπρόσωπος του Δήμου στην Ακτή, σταμάτησε τον συμπολίτη κάνοντάς τον παρατήρηση, απαγορεύοντάς του να συνεχίσει την πορεία του στους χώρους της Ακτής με τη μοτοσικλέτα.

Ουδείς γνωρίζει τι κουβέντες αντάλλαξαν οι δύο άνδρες, δεν αποκλείεται ο ένας να έβρισε τον άλλον. Ήρθαν στα χέρια, κόντεψε να πέσει ξύλο μεταξύ τους, όταν οι παριστάμενοι πολίτες που παρακολούθησαν όλο ή μέρος του επεισοδίου, τους χώρισαν. Τότε ο δικυκλιστής λουόμενος και τσαμπουκάς, όπως φαίνεται, πήρε τη μοτοσικλέτα του και βγήκε από την Ακτή της Καλαμίτσας, από την κεντρική είσοδο, όπως κάνει κάθε καλοκαίρι. Έφυγε θυμωμένος, πιθανόν και γιατί εκείνη την ημέρα έχασε το μπάνιο του.

Είναι λογικό ν΄ απαγορεύεται η είσοδος στην ακτή των αυτοκινήτων και των δικύκλων. Εκτός αν υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές ειδικές περιπτώσεις. Αυτό δεν πρέπει να το εξηγήσει ο υπεύθυνος της ακτής σε όποιον προσπαθεί να το παραβιάσει. Είναι το αυτονόητο. Λέγεται μάλιστα ότι και στην άλλη πλευρά αυτής της Ακτής, ανατολικότερα δηλαδή της κεντρική πύλης υπάρχει συνταξιούχος που σταθερά μπαίνει στην πλαζ της Καλαμίτσας με το δίκυκλό του και το σταθμεύει ακριβώς στο  σημείο που απλώνει την πετσέτα, για να κάνει το  μπάνιο του.

Στο Δήμο Καβάλας δεν γνώριζαν το παραμικρό για το συγκεκριμένο επεισόδιο της Τετάρτης. Στην Ακτή ωστόσο όσοι κάθε μέρα κάνουν το μπάνιο τους εκεί, το συζήτησαν πάρα πολύ, δίνοντας απόλυτο δίκιο στον υπεύθυνο της πλαζ, που ήταν και είναι λογικό, να εμποδίζει όποιον θέλει να πάει στη θάλασσα, να φτάσει σχεδόν μέχρι την αμμουδιά με μία μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα.

 

 

Διαβάστε επίσης