• 20 Απριλίου 2024,

Επιστολή της Καβάλας 2004 για τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων

 Επιστολή της Καβάλας 2004 για τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων

Την ώθηση των ερασιτεχνικών σωματείων ζητάει από την ΕΠΟ η Καβάλα 2004 με επιστολή προς όλα τα ΜΜΕ. Προτείνει κυρίως να επιχορηγηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία από το πρόγραμμα του αναπτυξιακού αθλητισμού.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε πρόεδρε μετά χαράς βλέπουμε να χρηματοδοτείται από το παραπάνω πρόγραμμα την Super League με 315.000×14 ΠΑΕ = 4.410.000 Euro. Στην ελληνική επικράτεια από όπου και εκλέγεσθαι υπάρχουν ενεργά με δικά σας στοιχεία 2.499 σωματεία που παράγουν πολιτισμό – αθλητισμό και στο πιο απόμακρο χωριουδάκι.

Και πρέπει και αυτά τα σωματεία να επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα αναπτυξιακού αθλητισμού για να μπορέσουν να ασκούν απρόσκοπτα την περαιτέρω λειτουργία τους. Να αναφέρουμε εδώ την συνεχή μείωση των ενεργών σωματείων την τελευταία δεκαετία κατά 40 % .

Η ΕΠΟ πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο γενικά για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να του δώσει ώθηση.

Κύριε πρόεδρε η ΕΠΟ  την τελευταία δεκαετία ασχολείται κυρίως με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς να έχει πλάνο για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή , ερασιτέχνη διαιτητή και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Καλό το αυτοδιοικητικό της ΕΠΟ και οι αντιπαραθέσεις με την πολιτεία αλλά την νύμφη την πληρώνουν οι ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι η μόνη ομοσπονδία που για αυτόν τον λόγο δεν επιχορηγούνται από την πολιτεία.

Διαβάστε επίσης