Επιστροφή 200.000 ευρώ στην διαχειριστική αρχή

 Επιστροφή 200.000 ευρώ στην διαχειριστική αρχή

Συνεδρίασε χθες στο δημαρχείο η Οικονομική επιτροπή, 7η φορά από την έναρξη του νέου έτους. Η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Ν. Μουρτασάγα. Η συνεδρίαση ήταν σχετικά σύντομη, δεν ήταν όμως ομόφωνες οι αποφάσεις που πήρε, έστω για ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηλίας Καλανταρίδης, με νάρθηκα στο λαιμό, λόγω πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 11, ένα υπήρχε ως έκτακτο. Αφορά το διαγωνισμό για την ενδυμασία της δημοτικής αστυνομίας, όπου δυστυχώς θα επαναληφθεί στο βασικό του μέρος, για 3η φορά, αφού αποτελέσματα υπήρξαν μόνο για  τα υποδήματα των δημοτικών αστυνομικών, τα οποία θα προμηθεύσει μέσω του διαγωνισμού εταιρία, έως του ποσού των 5.400 ευρώ.

Τα ρούχα των δημοτικών αστυνομικών θα πρέπει να μπούνε σε νέο διαγωνισμό, κάτι που σημαίνει νέα καθυστέρηση στην προμήθειά τους.

Όλα αυτά αφορούν μία διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει αποτέλεσμα λόγω ενστάσεων και ειδικών θεμάτων για τις προδιαγραφές των ρούχων.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης το πρώτο που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας, έγινε αφετηρία για συζήτηση περί των χρημάτων. που μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου από το κράτος. Συνεχίζεται η αλληλογραφία για να εισπραχθούν επιτέλους 90.000 ευρώ, που αφορούν μέρος των δαπανών του Δήμου Καβάλας, για τη φιλοξενία των προσφύγων. Η διαδικασία είπε ο Ηλ. Καλανταρίδης έχει φτάσει στο τέλος, απομένουν κάποια τελευταία δικαιολογητικά, εξηγήσεις προς το υπουργείο για να εισπραχθεί το ποσό.

Ο κ. Καλανταρίδης γνωστοποίησε στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, υπουργική απόφαση για ακόμη 90.000 ευρώ, που θα ενισχύσουν το Δήμο Καβάλας για τις δαπάνες του, την περίοδο της κακοκαιρίας τον Ιανουάριο. Όπως είπε ο κ. Καλανταρίδης, ο Δήμος Καβάλας, αν και ξόδεψε πολύ περισσότερα στις χιονοπτώσεις του Ιανουαρίου, δεν ελπίζει σε επιπλέον χρήματα από το υπουργείο οικονομικών. Αυτό το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού ο Ν. Μουρτασάγας δήλωσε την παρουσία του.

Σε θέματα έγκρισης προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης, και ψήφισης πίστωσης του προϋπολογισμού 2017, ο Δήμος Καβάλας επιστρέφει 200.000 ευρώ στη διαχειριστική αρχή, για τις κακοτεχνίες, που φέρονται ότι έγιναν στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Αρνητικά ψήφισε ο Νίκος Μουρτασάγας στη συγκεκριμένη πρόταση ανάληψης υποχρέωσηςς, καθώς θεωρεί ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα, πλην όμως είναι υποχρεωμένος. Το ποσό ο Δήμος Καβάλας, το διεκδικεί δικαστικά από τον ανάδοχο του έργου.

Ενδιαφέρον είχε το θέμα της κατάρτισης και έγκρισης όρων εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης, 4 αγροτεμαχίων, που αφορούν δημοτικές εκτάσεις, πρώην σχολικό κλήρο. Θα δημοπρατηθούν λοιπόν ένα αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων στο Πολύστυλο, ένα 2ο 15 στρεμμάτων στο Δάτο, το τρίτο 19 στρεμμάτων στο Ζυγό και το 4ο 16 στρεμμάτων κοντά στη Λεύκη. Όλα είναι ήδη νοικιασμένα κι αξιοποιούνται από αγρότες.

Εγκρίθηκαν διακηρύξεις για δημοπρατήσεις και προμήθειες, που αφορούν: Αποκατάσταση οδοστρωμάτων έως το ποσό των 100.000 ευρώ, Ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις, έως το ποσό των 350.000 ευρώ, Άρση επικινδυνότητας επικίνδυνων κτισμάτων, αποκαταστάσεις ζημιών από τροχαία ατυχήματα, έως το ποσό 74.000 ευρώ, Συντηρήσεις αρδευτικών δικτύων, λειτουργία – ανακατασκευή αντλιοστασίων ύδρευσης, έως το ποσό των 74.000 ευρώ και τέλος επισκευές – κατασκευές για τη διαρρύθμιση των χώρων λειτουργίας του κέντρου κοινότητας, που θα λειτουργήσει στο πρώην ΠΙΚΠΑ, έως του ποσού των 20.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης