Επιβεβαιώνει Μέτιο ο Κωστής Σιμιτσής

 Επιβεβαιώνει Μέτιο ο Κωστής Σιμιτσής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κωστής Σιμιτσής έκανε νέες δηλώσεις την Πέμπτη σχετικά με το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Αφορμή των δηλώσεων Σιμιτσή το κείμενο που υπογράφει ο Χρήστος Μέτιος.

Κείμενο για το ίδιο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα μία μέρα νωρίτερα. Ουσιαστικά ο Κωστής Σιμιτσής επιβεβαιώνει όλα όσα περιγράφει αναλυτικά ο Περιφερειάρχης. Αν όχι όλα τότε σίγουρα τα περισσότερα και τα πιο σημαντικά.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης χαρακτηρίζει έτσι κι αλλιώς δύσκολες και αργές τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ. Οι οποίες πάντα – όπως υποστηρίζει-  χαρακτηρίζονται από μία αυξημένη γραφειοκρατία. Ο Αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι η επικείμενη 3η τροποποίηση του προγράμματος λύνει και τα θέματα αδικιών και εξαιρέσεων που ανέκυψαν από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Τονίζει από την άλλη πλευρά ότι οι απαραίτητοι αξιολογητές των αιτήσεων δεν έπιασαν ακόμη δουλειά! Χαρακτηρίζοντάς το εμπόδιο που προκύπτει ως μία ακόμη τρικλοποδιά που βάζουν στη διαδικασία τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ.

Είναι συμφέροντα που εξυπηρετούνται, δηλώνει ο Κωστής Σιμιτσής και αναρωτιέται γιατί τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης παραμένουν τόσο ευαίσθητα στο πρόσωπο του κ. Αρχοντίκη.

Πρόκειται για τον ως πρόσφατα γενικό διευθυντή του ενδιάμεσου φορέα «ΔΕΣΜΟΣ». Με την αντικατάστασή του οποίου ξεκίνησαν όλα τα γεγονότα στον ενδιάμεσο  φορέα. Τα οποία έφτασαν να τον επηρεάζουν σήμερα. Και στην υλοποίηση του προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο κ. Αρχοντίκης είναι σήμερα ο εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ στο ΔΕΣΜΟ.

Η αντικατάστασή του κ. Αρχοντίκη – είπε ο Κωστής Σιμιτσής- μπορεί και να ήταν η αφορμή τα Επιμελητήρια να υποστηρίξουν τον κ. Τοψίδη. Ο οποίος εν τω μεταξύ είναι και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο.

Όπως ο Χρήστος Μέτιος στο δελτίο τύπου την Τετάρτη έτσι και ο Κωστής Σιμιτσής με τις δηλώσεις του μία μέρα μετά, επιρρίπτει ευθύνες στον  κ. Αρχοντίκη. Ισχυρίζεται ότι αυτός και χωρίς σημαντικό λόγο, δεν υπογράφει το πρακτικό για να προσληφθούν 50 απαραίτητοι αξιολογητές και να «τρέξουν» τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων του προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο Κωστής Σιμιτσής υποστηρίζει ότι ενώ συμφωνήθηκαν τα πάντα για την πρόσληψη των αξιολογητών, ξαφνικά ο κ. Αρχοντίκης που μετέχει στη σχετική επιτροπή, αρνείται να υπογράψει το πρακτικό ώστε η πρόσληψη να γίνει πράξη.

Διαβάστε επίσης