• 7 Μαΐου 2024,

Επόμενος στόχος του ΟΛΚ: Όλα τα αλιευτικά στην Ιχθυόσκαλα

 Επόμενος στόχος του ΟΛΚ: Όλα τα αλιευτικά στην Ιχθυόσκαλα

Τόσο η διοίκηση όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες στον ΟΛΚ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη του υπουργείου προς τον Οργανισμό μεγάλωσε, γεγονός που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν προκειμένου να εξασφαλιστούν κι άλλα χρήματα για επιπλέον απαραίτητα έργα. Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με την άριστη σχέση που διατηρεί ο ΟΛΚ με τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ. Στα θέματα των μεγάλων λιμανιών του Νομού Καβάλας εμπλέκονται πολλοί και διάφοροι όπως το προαναφερθέν υπουργείο, το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Υπουργείο των Υποδομών.

Ο νέος στόχος του Οργανισμού είναι ξεκάθαρος και πολύ συγκεκριμένος. Θα επιδιώξουν την εκτέλεση έργων πολύ κοντά στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας προκειμένου αργά ή γρήγορα να μεταφερθούν εκεί όλα τα αλιευτικά σκάφη. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες θέσεις για τουριστικά σκάφη στο κεντρικό λιμάνι. Ταυτόχρονα θα προωθηθεί το σενάριο αξιοποίησης του κτιρίου του Τελωνείου, στο οποίο ο ΟΛΚ επιδιώκει να εγκαταστήσει: τις υπηρεσίες του, αυτές του Λιμεναρχείου και της 2ης περιφερειακής διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος. Η ιδέα δημιουργίας χώρου στάθμευσης μπροστά από το δικαστικό μέγαρο με μπάζωμα της θάλασσας υπάρχει αλλά υποχωρεί.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση του ΟΛΚ κι όπως όλα δείχνουν θα κάνει δεκτό το αίτημα των επαγγελματιών της οδού Εθνικής Αντίστασης για την εφαρμογή του μέτρου της πεζοδρόμησης στην παραλιακή από την 1η Μάη. Η πεζοδρόμηση θα τελειώσει στις 30 Σεπτέμβρη χωρίς να υπάρχουν σκέψεις παράτασης ενός μήνα όπως έγινε πέρσι. Αυτό τελικά θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες το προσεχές Φθινόπωρο.

Την Δευτέρα 3 Απριλίου ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης ταξιδεύει στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της διοίκησης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας. Με αυτήν την ευκαιρία θα επιδιώξει επαφές στα υπουργεία, έχοντας μαζί του τους κυβερνητικούς βουλευτές. Πρόθεση του ΟΛΚ είναι να βρεθούν χρήματα για έργο επέκτασης των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Ιχθυόσκαλας με μικρής έκτασης επίχωση. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν θέσεις κοντά στην Ιχθυόσκαλα προκειμένου να δένουν εκεί όλο το έτος τα αλιευτικά, να αδειάσει ο χώρος που σήμερα καταλαμβάνουν στο κεντρικό λιμάνι. Οι θέσεις που θα δημιουργηθούν στο κεντρικό λιμάνι θα νοικιαστούν σε σκάφη αναψυχής. Υπάρχει άλλωστε μεγάλη ζήτηση και πολλές αιτήσεις ιδιωτικών που με τα σημερινά δεδομένα, αυτές δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

 

Διαβάστε επίσης