• 18 Μαΐου 2024,

Έρχεται μετωπική σύγκρουση ΕΥΡΩΠΗΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 Έρχεται μετωπική σύγκρουση ΕΥΡΩΠΗΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Ερντογάν είναι έτοιμος να τινάξει στον αέρα την συμφωνία  για τους πρόσφυγες που έχει κάνει με την Ευρώπη και πέφτει με χάρη και άνεση στην αγκαλιά του Πούτιν που στο πρόσωπο του Σουλτάνου Ερντογάν βρίσκει ένα σύμμαχο στο μέτωπο που έχει κυρίως απέναντι στις ΗΠΑ.

Απο εκεί που ήταν έτοιμοι για πολεμική σύρραξη Τουρκία και Ρωσία τώρα ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις και υπόσχονται ένα νέο ξεκίνημα στην συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν απο την πλευρά του επειδή βλέπει να έρχεται η ώρα της μετωπικής σύγκρουσης με την Ευρώπη προσπαθεί να κάνει και αυτός απο την μεριά τα δικά του κουμάντα έτσι ώστε να μην είναι μόνος απέναντι σε όλους.

Η άρση της συμφωνία για το προσφυγικό που όπως πάει το πράμα ΄φαίνεται αναπόφευκτη να είστε σίγουροι οτι θα αλλάξει τον χάρτη και τις ισσοροπίες στην Μεσόγειο δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Ο Ερντογάν τα τελευταία 24ώρα έχει γίνει πιο προκλητικός απέναντι στους Ευρωπαίους και ζητάει συγκεκριμένη ημερομηνία άρσης της βίζας για τους Τούρκους τουρίστες αλλιώς η συμφωνία για τους πρόσφυγες είναι στον αέρα.

Αυτό σημαίνει οτι μπορεί και νωρίτερα απο τον Σεπτέμβριο να αρθεί η συμφωνία για το προσφυγικό και να γεμίσουν και πάλι τα νησιά μας με πρόσφυγες.

Η Ελλάδα βλέποντας αυτό το ενδεχόμενο πολύ πιθανό ζητάει επίμονα ένα plan bτο οποίο όμως δεν έρχεται αφού οι Ευρωπαίοι θεωρούν οτι αν η Τουρκία άρει την συμφωνία το “παρκάρισμα” των προσφύγων  θα γίνεται στην Ελλάδα που φωνάζει μα δεν ακούγεται.

Η Μέρκελ δεν ανησυχεί , συνεχίζει τις διακοπές της στο Τιρόλο της Ιταλίας και κάνει πεζοπορία στα όμορφα δάση της περιοχής.

Αν δεν υπήρχε η Ελλάδα ώς ο επόμενος σταθμός των προσφύγων οι Βρυξέλες θα είχανε πάρει φωτιά !

Κατά τα άλλα πάμε καλά και βλέπουμε τον καιρό απο το Σάββατο να δροσίζει.

Το Σάββατο το μεσημέρι σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς ενώ παραμονή της Παναγίας θα επιστρέψει στους 30.

΄Πάντως καμμία σχέση με τα 35άρια και 36άρια της τελευταία εβδομάδας.

Είναι γεγονός οτι όσο πλησιάζουμε στον 15 Αύγουστο η Καβάλα αδειάζει και η Θάσος γεμίζει.

Οι τελευταία θα αναχωρήσουν για το νησί των γενναίων το μεσημέρι του Σαββάτου και θα επιστρέψουν ή ανήμερα της Παναγίας ή την επομένη το πρωί.

Δεν είναι τυχαίο οτι στην αγορά της Καβάλας οι περισσότεροι που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα είναι Βούλγαροι.

Φύγανε οι ντόπιοι και ήρθανε οι Βαλκάνιοι.

Πέφτει το γαλάκτωμα και στο ρεύμα εξόδου της Ερυθρού έχω την εντύπωση την καλύτερη εποχή αφού οι περισσότεροι Καβαλιώτες είναι εκτός και η κίνηση ακόμα και τις ΄ώρες αιχμής είναι πιο χαλαρή.

Ταυτόχρονα προχωράνε με γοργρούς ρυθμούς τα έργα επι της Βενιζέλου και έχω την εντύπωση οτι το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα το έργο θα μπεί στην τελική του φάση αφού θα έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση πλακιδίων.

Κάτοικοι του Παληού επισκέφτηκαν την Δήμαρχο Καβάλας για το κομμάτι του δρόμου απο το ύψος του VILLA ROMANTICA μέχρι το ΑΚΡΩΤΗΡΙ που σχεδόν καθημερινά ΄γίνονται ατυχήματα αφού η δεξιά στροφή με κατεύθυνση την Καβάλα ξεγελάει τους περισσότερους οδηγούς και τους βγάζει εκτός πορείας.

Η Δήμαρχος τους υποσχέθηκε οτι άμεσα θα τοποθετηθούν τα γνωστα πορτοκαλί κολονάκια ενώ θα πρέπει να ενημερωθεί και η Περιφέρεια αφού ο δρόμος είναι επαρχιακός και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αφού και η μπάρα στην άκρη του δρόμου έχει ξηλωθεί και πρέπει να αντικατασταθεί.

Πήρε φόρα η Κορακάκη και δεν σταματάει πουθενά.

Σηκώνει την μια κούπα μετά την άλλη και κάνει την Ελλάδα υπερήφανη.

Μακάρι να έρθουν και άλλα μετάλλια μετά απο τα δύο της Κορακάκη το ένα εκ των δύο χρυσό !

Το τριήμερο του 15Αυγουστου η Μενεγάκη με τον καλό της επέλεξε να περάσουν στην Σάμο και οχι στα ΑΧΛΑ της Άνδρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αφήσανε το νησί του γαμπρού και πετάξανε στην Αθήνα και απο το “Ελευθέριος Βενιζέλος” πήρανε την επόμενη πτήση για Σάμο.

Όλο το καλοκαίρι η Μενεγάκη διακοπές αλλά όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς απο τους καλοκαιρινούς της προορισμούς απουσιάζει η ΜΥΚΟΝΟΣ που δεν είναι για τα γούστα της.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται και σίγουρα τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Καλή σας ημέρα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης