• 15 Μαΐου 2024,

Έρχεται το χρήμα …

 Έρχεται το χρήμα …

Απο την στιγμή που το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας με έγγραφο του ζητά την αποδέσμευση της πρώτης δόσης προς την Ελλάδα σημαίνει οτι το χρήμα έρχεται.

Αφού το ζητήσανε οι Γερμανοί το θέμα έχει λήξη και πάμε παρακάτω.

Πάμε για τα άλλα γιατί αυτά έτσι όπως θα τα πάρουμε θα τα δώσουμε πίσω.

Τα άλλα μας ενδιαφέρουν πιο πολύ που θα πέσουν και καλά στην πραγματική οικονομία αφού θα είναι λεφτά με τα οποία θα πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες.

Φαίνεται οτι το ΜΕΓΚΑ ξεπερνάει τα προβλήματα του αφού στους λογιαριασμούς των εργαζομένων πιστώνονται οι μισθοί που τους χρωστάει το μεγάλο κανάλι.

Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη αφού το πρόβλημα του ΜΕΓΚΑ δεν ήταν οικονομικό.

Όταν μέτοχοι της εταιρίας είναι επιχειρηματίες κολοσσοί είναι δυνατόν το κανάλι να κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων ;

Αλλού ήταν το πρόβλημα και σίγουρα άλλα παιχνίδια παίχτηκαν πίσω απο την στάση πληρωμών.

Φαίνεται οτι το κανάλι αρχίζει να παίρνει και πάλι τα πάνω του και είναι έτοιμο να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Προς το Φθινόπωρο του 2016 βλέπει ο υπουργός ο Τσακαλώτος την χαλάρωση ΄των capital controls που φαίνεται οτι έτσι ή αλλιώς θα μας συνοδεύσουν μέχρι το τέλος και αυτής της χρονιάς δικαιώνοντας όλους αυτούς που μας λέγανε τον Ιούνιο του 2015, όταν πρωτομπήκανε στην ζωή μας τα capital controls οτι ήρθανε για να μείνουν και οτι θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να αρθούν.

Τα γράφω όλα αυτά για όλους αυτούς τους ανεύθυνους που βγαίνανε και λέγανε οτι η άρση των capital controls είναι απλά θέμα μερικών εβδομάδων ιδιαίτερα μετά την συμφωνία του Τσίπρα με τους δανειστές.

Αυτό που μπορεί να δούμε σχετικά άμεσα είναι η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης στα 550 ευρώ.

Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου το έκοψε εντελώς το μουστάκι του.

Είναι και αυτή μια κίνηση στο πλαίσιο της γενικότερης επανεκκίνησης της ζωής του μετά τον χωρισμό του απο την Άντα λέτε ;

Όλα παίζουν.

Πάντως είτε έτσι , είτε αλλιώς ο Γιώργος πολιτκά έχει τελειώσει για τον τόπο αυτό.

Ο ΓΑΠ θα μείνει στην ιστορία ώς ο πρωθυπουργός που έστειλε την χώρα στην αγκαλιά των δανειστών και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχανε υπογράψει Ντόνα και Αθηνά η δεύτερη πρέπει να πληρώσει στον πρώτο για το διαζύγιο περίπου 45 εκατομμύρια δολλάρια.

Αρηηηηηηη !!!!!!!!

Είναι οχι πολλά αλλά πάρα πολλά τα λεφτά.

Για τον λόγο αυτό και ο Ντόντα είναι άνετος και δεν τρέχει τίποτα.

45 εκατομμυριάκα θα βάλει στην τσέπη ο Ντόντα.

Πρώτη φορά στα χρονικά ξενοπηδάς και ανταμοίβεσαι με 45 εκατομμύρια.

Θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να επιστρατεύσουμε οτι υπομονή μας έχει απομείνει αφού απο προχθές που στρώνεται αυτό το ειδικό υλικό στην άσφλατο επι της Ερυθρού υπάρχουν προβλήματα και στην συγκεκριμένη κεντρική αρτηρία εισόδου προς τήν πόλη με καθυστερήσεις και μεγάλες ουρές.

Αυτό το ειδικό υλικό θα στρωθεί και στο ρεύμα εξόδου και καταλαβαίνετε οτι σε συνάρτηση με τα έργα επί της Βενιζέλου που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μπορεί να μας δημιουργήσουν μερικά προβλήματα επιπλέον.

Υπομονή γιατί και η Ερυθρού αλλα κυρίως η Βενιζέλου μετά το τέλος των έργων θα είναι δρόμοι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Σήμερα είναι Παρασκευή που σημαίνει οτι η Μενεγάκη απο το μεσημέρι και μετά τρέχει να προλάβει το πλοίο της γραμμής για Άχλα αφού εκεί βρίσκεται πλέον μόνιμα ο καλός της που λειτουργεί μια ξενοδοχειακή μονάδα.

Η Ελένη και αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται Άχλα και απο εκεί θα κάνει μίνι αποδράσεις όπως έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την Κύθνο στην οποία βρέθηκε για να ΄φάει μια μακαρονάδα με θαλασσινά.

Καβούρια , καραβίδες , μικρούς αστακούς κ.τ.λ.π.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα έρχονται και σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης