• 6 Μαΐου 2024,

Ερχονται τα περιπολικά νέας γενιάς – Μεγάλη ανάγκη και για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

 Ερχονται τα περιπολικά νέας γενιάς – Μεγάλη ανάγκη και για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Σύμφωνα με είδηση που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο, η Ελληνική Αστυνομία θα προμηθευτεί νέα οχήματα. Από αυτά ένα μέρος των οχημάτων θα χρησιμοποιηθεί στην ΑΜΘ. Για την Καβάλα δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιο θα είναι το μερίδιο.

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκο Ίμβρο η ανάγκη της Α.Δ. Καβάλας είναι μεγάλη. «Το 70% των οχημάτων της Διεύθυνσης πρέπει να αντικατασταθούν. Ειδικότερο πρόβλημα υπάρχει στα οχήματα των Λιμεναρίων, Κρηνίδων και Ορφανίου. Αυτά έχουν περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα το κάθε ένα. Νέα περιπολικά στην Καβάλα έχουμε να παραλάβουμε από το 2014. Η προμήθεια τότε έγινε μέσω ΕΣΠΑ και Περιφέρειας ΑΜΘ» δήλωσε ο κ. Ίμβρος.

Η είδηση για την προμήθεια περιπολικών είναι η εξής:

«Επιτέλους» θα μπορέσουν να αναφωνήσουν οι «μάχιμοι» αστυνομικοί που καθημερινά βρίσκονται σε περιπολίες, αφού θα προχωρήσει η αντικατάσταση των παλιών και φθαρμένων περιπολικών με καινούργια.
Από τα τέλη Μαρτίου έχει αναρτηθεί ο διαγωνισμός για τον εφοδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. με καινούργια, σύγχρονα και ασφαλή περιπολικά οχήματα από τα συναρμόδια υπουργεία.

Οπως φάινεται και στον πίνακα που βρίσκεται στην προκήρυξη των 131 σελίδων η ΕΛ.ΑΣ. θα εξοπλιστεί με 264 επιβατικά περιπολικά οχήματα, 120 περιπολικά οχήματα τύπου SUV, 56 μοτοσικλέτες, 41 οχήματα για τη μεταφορά κάτω από 10 ατόμων, 15 οχήματα ειδικής χρήσης και 5 γερανοφόρα φορτηγά και ανατρεπόμενα οχήματα.

Το μόνο που μένει είναι να φανεί πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και πότε τα οχήματα θα φτάσουν στα χέρια των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης