• 19 Μαΐου 2024,

Ερευνητική γεωθερμική γεώτρηση στην περιοχή του κολυμβητηρίου

 Ερευνητική γεωθερμική γεώτρηση στην περιοχή του κολυμβητηρίου

Η χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Ίσως αυτό να ήταν ο λόγος που για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση αποδείχθηκε ιδιαίτερα σύντομη. Στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν δέκα θέματα ενώ τέσσερα ήταν έκτακτα.

Από τις αποφάσεις, που στο σύνολό τους λήφθηκαν ομόφωνα, ξεχωρίζει εκείνη για την ερευνητική γεωθερμική γεώτρηση κοντά στο κλειστό κολυμβητήριο, όπως επίσης και η πρόοδος της διαδικασίας για την προμήθεια επίπλων στη Μεγάλη Λέσχη. Από τα έκτακτα θέματα ξεχωρίζει η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για την κοπή χόρτων από ιδιώτη. Η διαδικασία αρχίζει τώρα και ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τις πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Με απευθείας ανάθεση διατέθηκε ποσό τριακοσίων ευρώ για την αγορά τσουβαλιών τα οποία γέμισαν με άμμο και διατέθηκαν στην περιοχή των Κρηνίδων κατά την περίοδο των συνεχών βροχοπτώσεων.

Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο το ενδεχόμενο αίτησης ακύρωσης του Δήμου Καβάλας και αίτησης αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σήμερα θα ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο και αφορά στο ενδεχόμενο μεταφοράς του αποθεματικού του Δήμου Καβάλας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ καθοδηγείται από την προηγηθείσα απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να ασκήσει έφεση επί αποφάσεως ειρηνοδικείου που δικαιώνει την προσφυγή τριών εργαζομένων του δήμου. Βάσει της αρχικής απόφασης, αφού η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, οι τρεις εργαζόμενοι δικαιώνονται μερικώς καθώς διεκδικούν επιδόματα και δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα από το 2015 έως το 2017.

Εγκρίθηκε η διακήρυξη και οι όροι δημοπράτησης για την ανόρυξη ερευνητικής γεωθερμικής γεώτρησης κοντά στο κλειστό κολυμβητήριο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 43.000 ευρώ. Εδώ και χρόνια γίνεται λόγος για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσω της οποίας, εάν η ερευνητική γεώτρηση αποδειχθεί επιτυχημένη, θα περιοριστούν θεαματικά τα έξοδα λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου.

Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για το έργο συντηρήσεων δημοτικών κτηρίων έτους 2019 με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου των συντηρήσεων σχολικών κτηρίων έτους 2019 με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Τέλος, η διαδικασία για την προμήθεια εξοπλισμού στη Μεγάλη Λέσχη εξελίσσεται. Από χθες υπάρχουν προσωρινοί ανάδοχοι η εταιρεία Νικόπουλου στην πρώτη ομάδα προμήθειας γραφείων, η εταιρεία Καχριμανίδου στη δεύτερη ομάδα προμήθειας κουρτινών, ενώ η προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών θα γίνε με απευθείας ανάθεση.

 

 

******

 

Διαβάστε επίσης