• 20 Απριλίου 2024,

Έργα 10 εκ ευρώ στο αεροδρόμιο- αισιοδοξία για αύξηση της κίνησης τον Χειμώνα

 Έργα 10 εκ ευρώ στο αεροδρόμιο- αισιοδοξία για αύξηση της κίνησης τον Χειμώνα

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο, η εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται από τον περασμένο Απρίλη το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης, παρουσίασε τα σχέδιά της τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στην επέκταση των τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιούνται. Πριν από την εκδήλωση ο γενικός διευθυντής της Fraport Ελλάς Αλεξάντερ Τσίλερ δήλωσε ικανοποιημένος που το αεροδρόμιο της Καβάλας θα εξυπηρετήσει κίνηση πτήσεων και επιβατών λόγω των έργων στη Θεσσαλονίκη. Είπε μάλιστα ότι τον Χειμώνα η κίνηση θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη Χειμερινή περίοδο.

Σήμερα το αεροδρόμιο λειτουργεί σε εγκαταστάσεις έξι χιλιάδων εξακοσίων τετραγωνικών μέτρων οι οποίες θα επεκταθούν κατά δύο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα περίπου. Στη χθεσινή της εκδήλωση η Fraport παρουσίασε τη δική της πρόβλεψη που αναφέρει αύξηση της επιβατικής κίνησης στο καβαλιώτικο αεροδρόμιο σε ποσοστό 44%, σταδιακά και έως το 2026.

Οι εργασίες, ορισμένες από τις οποίες ήδη άρχισαν, θα ενταθούν κατά τη χειμερινή περίοδο με προοπτική να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2018, έχουν δε συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι επικείμενες εργασίες που παρουσιάστηκαν εχθές είναι οι εξής:

Διάνοιξη τρίτης εισόδου στον αεροσταθμό

Αναδιαμόρφωση του χώρου ελέγχου εισιτηρίων

Επέκταση της περιοχής ασφαλείας

Επέκταση των χώρων αναμονής αναχωρήσεων

Αύξηση των εμπορικών χώρων (καταστήματα – εστίαση)

Επέκταση του χώρου διαχείρισης εισερχόμενων αποσκευών

Νέο κτήριο διαχείρισης εξερχόμενων αποσκευών

Νέο φυλάκιο εισόδου

Νέες περιοχές αποθήκευσης καροτσιών

Διαμερισματοποίηση γραφείων πρώτου ορόφου

Επέκταση και διαμόρφωση του πυροσβεστικού σταθμού

Κατασκευή νέου αντλιοστασίου και σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο

Επισκευές στον ασφαλτοτάπητα της πίστας, των τροχόδρομων και του αεροδιαδρόμου

Αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών

Μια άλλη κατηγορία έργων είναι μικρότερης έκτασης, παρεμβάσεις ορισμένες από τις οποίες άρχισαν και κάποιες μάλιστα έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Σ’ αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται:

Τοποθέτηση κοντέϊνερς για τους πυροσβέστες

Επισκευές μηχανημάτων κλιματισμού και των πυλώνων φωτισμού

Έγιναν επίσης διαγραμμίσεις των αστικών χώρων κι επισκευή τα μόνωσης του δώματος. Έγιναν ή είναι σε εξέλιξη η ανακαίνιση των τουαλετών, η νέα περίφραξη και η απογόμωση. Στη χθεσινή εκδήλωση ενημερώθηκαν για όλα τα παραπάνω εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ενώ η ενημέρωση έγινε σε ανώτατο επίπεδο εκ μέρους της Fraport.

Εδώ και καιρό η Fraport οργανώνει παρόμοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε καθένα από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2017.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν (μεταξύ των άλλων) ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο αντιδήμαρχος Ζήσης Μπόνιας, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, εκπρόσωπος της Δημωφέλεια, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οι υποψήφιοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Κίμωνας Παπαδόπουλος- Παύλος Ζησίμου κτλ.

 

Διαβάστε επίσης