• 19 Μαΐου 2024,

Έργα του Θ. Μαρκόπουλου όσα τέλειωσαν στις μέρες του! – Δεν είναι σίγουρος ότι η ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου θα ολοκληρωθεί το 2018

 Έργα του Θ. Μαρκόπουλου όσα τέλειωσαν στις μέρες του! – Δεν είναι σίγουρος ότι η ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου θα ολοκληρωθεί το 2018

Συνέντευξη τύπου έδωσε το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Δεν ήταν όπως όλες οι προηγούμενες. Αυτήν την φορά (πρώτη φορά) επέλεξε να μιλήσει για τα έργα της περιόδου στην οποία είναι επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη κριτική για τα έργα που δεν γίνονται, ενώ αντίθετα γίνονται ένα σωρό εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό ήταν και παραμένει το παράδειγμα του απαραίτητου έργου της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου, για την καθυστέρηση του οποίου έδωσε νέες εξηγήσεις.

Στους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε κατάλογο έργων που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Σε αυτά που έχουν ολοκληρωθεί (31), σε αυτά που είναι σε εξέλιξη (12), σε αυτά που είναι προς δημοπράτηση (10) και σε αυτά που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης (16). Μέσω του καταλόγου και των ειδικότερων σχολίων και πληροφοριών προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική, επιμένοντας ότι έργα γίνονται. Τα οποία μάλιστα επανέλαβε ότι ξεχωρίζουν την Π.Ε. Καβάλας σε σχέση με όλες τις άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας!

Ουσιαστικά ο κ. Μαρκόπουλος προσπάθησε χθες να επωφεληθεί πολιτικά των έργων που ενώ άργησαν πάρα πολύ, ευτυχώς τέλειωσαν. Αυτό έγινε επί των ημερών του. Πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι έργα που ο ίδιος ξεκίνησε, θα τελειώσουν είτε σε επόμενες θητείες είτε με επόμενους αντιπεριφερειάρχες. Εξ αυτού του λόγου τα αποπερατωμένα έργα που παρουσίασε άρχιζαν με αυτά που ολοκληρώθηκαν πέρσι και πρόπερσι κι είχαν αρχίσει από άλλους. Υπάρχουν φυσικά έργα που έγιναν (άρχισαν και τέλειωσαν) επί της δικής του θητείας. Είναι τα απαραίτητα έργα συντηρήσεων κτλ. Κι αυτά ωστόσο δεν έγιναν όπως θα έπρεπε. Ας πούμε η ασφαλτόστρωση στον Άγιο Σίλα (που κι αυτή άργησε), έγινε σε τμήματα της οδού και όχι σε όλο το μήκος της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε επόμενα έργα (κατ’ ουσία δικής του ιεράρχησης και πρωτοβουλίας) όλα όσα θεωρούνται το ελάχιστο που πρέπει να κάνει μια Περιφερειακή Ενότητα. Απέφυγε να αναφέρει τον κυριότερο λόγο αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλος από τα έσοδα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Είναι λίγα ενώ στους Δήμους δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δίπλα στον κ. Μαρκόπουλο βρίσκονταν εκπρόσωποι της υπηρεσίας των Τεχνικών Έργων.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Μαρκόπουλος είπε στους δημοσιογράφους: « Δεν είναι μόνο αυτά τα έργα. Υπάρχουν κι άλλα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό. Υπάρχουν έργα που άρχισαν παλιά, τέλειωσαν επί των ημερών μας. Άλλα έργα τα βρήκαμε και τα τελειώσαμε. Με τον ίδιο τρόπο έργα που αρχίσαμε εμείς θα τελειώσουν στις επόμενες θητείες. Ασχολούμαστε με τα έργα πάρα πολλές ώρες. Αντίπαλος μας είναι μεταξύ των άλλων η βραδύτητα με την οποία κινείται η δημόσια διοίκηση. Κι ενώ κάνουμε και εκδηλώσεις, την ίδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι στην τεχνική υπηρεσία που προσπαθούν για το καλύτερο και στον τομέα των έργων».

Ο κ. Μαρκόπουλος επανέλαβε ότι έργα (όπως η ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου) είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα επειδή η πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών δεν λειτουργεί. Λίγη ώρα αργότερα (μετά από σχετικό ερώτημα) παραδέχθηκε ότι δειλά δειλά το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών άρχισε να λειτουργεί. Σε ερώτηση για το αν η ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου θα ολοκληρωθεί εντός του 2018, απέφυγε να απαντήσει.

 

Διαβάστε επίσης