• 26 Απριλίου 2024,

Ερώτηση στη Βουλή για το νέο δρόμο Καβάλας- Δράμας που καθυστερεί

 Ερώτηση στη Βουλή για το νέο δρόμο Καβάλας- Δράμας που καθυστερεί

Κατατέθηκε στη Βουλή και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών, ερώτηση σχετικά με το νέο δρόμο από τη Καβάλα στη Δράμα.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κύριοι Αβδελάς και Χήτας.

Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

«Σύμφωνα με ενδιαφερόμενους κατοίκους της Καβάλας, αναγκαία κρίνεται, κατά την γνώμη τους, η κατασκευή νέας οδού, η οποία θα συνδέει την Καβάλα με την Δράμα και η οποία θα παρακάμπτει τους ενδιάμεσους οικισμούς. Στα μέσα της δεκαετίας του ́90, ενόψει της προοπτικής χάραξης της εν λόγω νέας οδού, είχαν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες παράκαμψης κάποιων οικισμών (Κρηνίδες και Λυδία) και είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες απαλλοτριώσεις στον Αμυγδαλεώνα.

Κατά αυτήν την περίοδο, απαιτήθηκε από παράγοντες της Δράμας η κατασκευή οδού ταχείας κυκλοφορίας στα πρότυπα της Εγνατίας Οδού. Έπειτα από σωρεία εξαγγελιών, κατά καιρούς, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Μάρτιο του 2019, εξήγγειλε την έναρξη κατασκευής δρόμου ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ Καβάλας και Δράμας, με μήκος 26 χιλιόμετρα. Η πρώτη φάση θα περιλάμβανε την κατασκευή του πρώτου τμήματος από Άγιο Αθανάσιο ως τις Κρηνίδες και έπειτα, το τμήμα Δράμα – Άγιος Αθανάσιος.

Μήνες αργότερα και κατά τέλη του 2019, εξαγγέλθηκε και η κατασκευή του άλλου τμήματος μεταξύ των Κρηνίδων και του Αμυγδαλεώνα. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: Τόσους μήνες μετά τις ανωτέρω εξαγγελίες, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της νέας οδικής σύνδεσης Καβάλας-Δράμας και ποια είναι τα εμπόδια, τα οποία προκαλούν την καθυστέρηση αυτής της κατασκευής;».


Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε και γραπτώς στην ερώτηση Κεγκέρογλου για την ΠΑΕ ΑΟΚ.

Αυτό συνέβη επειδή ο κ. Κεγκέρογλου αρχικά είχε θέσει το θέμα του ΑΟΚ με απλή ερώτηση. Στη συνέχεια μετέτρεψε την ερώτηση σε επίκαιρη. Η οποία απαντήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

Η γραπτή απάντηση του κ. Αυγενάκη –χωρίς νέα στοιχεία- αναφέρει:

«Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 8754/6-9-2021 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σας διαβιβάζουμε το υπ’ αριθ. πρωτ. 1689/8-9-2021 έγγραφο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητο όργανο και οι αποφάσεις της δεν υπόκεινται σε οιασδήποτε μορφής ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα της προθεσμίας κατάθεσης της αίτησης για την χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, που τίθεται στην Ερώτηση, σας γνωρίζουμε ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 4809/2021.

Πρόκειται για ειδική διάταξη, η οποία ρυθμίζει ζητήματα για τη συμμετοχή Π.Α.Ε. στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Super League 2) της αγωνιστικής περιόδου 2021 2022, και, συνεπώς, υπερισχύει οιασδήποτε γενικής ή προγενέστερης διάταξης».

Διαβάστε επίσης