• 7 Μαΐου 2024,

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Κοιν. Πρόνοιας και την Παιδόπολη

 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Κοιν. Πρόνοιας και την Παιδόπολη

Δύο βουλευτές του ΚΚΕ, οι κ.κ. Βαρδαλής και Δελής κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό εργασίας – κοινωνικής ασφάλισης – κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ερώτηση με ημερομηνία 16/11/2017 έχει ως θέμα της το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ που διαθέτει παραρτήματα και στις πέντε περιφερειακές ενότητες  ωστόσο εδρεύει στην Καβάλα.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο είναι τεράστια και μάλιστα σε μία περίοδο όπου έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Η ερώτηση των βουλευτών αναφέρει επίσης ότι:

«Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο είναι η χαμηλή χρηματοδότηση από το κράτος. Αποτέλεσμα είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με τραγικές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους περιθαλπώμενους, στα παιδιά αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες λειτουργίας των Παιδουπόλεων, που λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό, το οποίο στην πλειοψηφία του είναι επικουρικό και συμβασιούχοι».

Οι βουλευτές ρωτούν ποια μέτρα θα λάβει το υπουργείο ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι ώστε να γίνουν πράξεις οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ.

Διαβάστε επίσης