• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ερωτήσεις- απαντήσεις για το παλιό νοσοκομείο

 Ερωτήσεις- απαντήσεις για το παλιό νοσοκομείο

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ανήγγειλε ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Γραμμένος, αφού οι τελευταίες συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν Πέμπτη λόγω δυσκολιών. Το βράδυ της Τετάρτης θα αφιχθεί στην Καβάλα ο Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το πρωί της Παρασκευής ζήτησε να ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Μάλιστα θα φέρει μαζί του και στέλεχος του υπουργείου τουρισμού.

Το υπουργείο πολιτισμού επισκέφθηκε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα κατά το πρόσφατο ταξίδι της στην Αθήνα, όπου συζήτησε το θέμα της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται να οργανωθεί γιορτή για την επιτυχία. Η κ. Τσανάκα παρέστη και σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα σχετικά με τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Φυσικά, η δήμαρχος συναντήθηκε και συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη αρκετά από τα θέματα που απασχολούν την Καβάλα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος ρώτησε τη δήμαρχο τι ακριβώς συζητήθηκε με τον κ. Αλεξιάδη σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού νοσοκομείου. Η κ. Τσανάκα θύμισε ότι στο παρελθόν το υπουργείο υγείας ισχυριζόταν ότι το ακίνητο ανήκε κατά 100% στη δική του ιδιοκτησία, άποψη που υιοθέτησε στη συνέχεια και το υπουργείο οικονομικών, με αποτέλεσμα να προκύψει η σημερινή διάσταση απόψεων.

Προς ημερησίας διατάξεως, ο Κωστής Σιμιτσής ρώτησε τη διοίκηση ποιες εξελίξεις υπάρχουν αναφορικά με το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, για το οποίο εντός του καλοκαιριού αποφασίστηκε από το υπουργείο άμυνας η παραχώρησή του σε ιδιωτική εταιρεία και συγκεκριμένα στην Egnatia Aviation. Ο κ. Σιμιτσής παρατήρησε ότι η συμφωνία χάλασε λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με ευθύνη ενός γραφειοκράτη του υπουργείου. Ζήτησε από το δήμο τη στήριξη της εταιρείας, με την παράλληλη προώθηση της διεκδίκησης για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο άμυνας θεωρεί το αεροδρόμιο ακόμη ενεργό.

Ο κ. Σιμιστής αναφέρθηκε και στο κυλικείο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη»  όπου προέκυψε πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες. Χωρίς να ενημερωθεί ο μισθωτής γκρεμίστηκε το περίπτερο που βρισκόταν στον αύλιο χώρο λόγω έλευσης ενός δρόμου. Αναφορικά με την οδό Βενιζέλου, ο κ. Σιμιτσής συνεχάρη την τεχνική υπηρεσία και κυρίως στον εργολάβο που αποπεράτωσε το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος, πρότεινε δε μια γιορτή ώστε να ικανοποιηθούν και οι θιγόμενοι επαγγελματίες της οδού. Πρόταση επί της οποίας συμφώνησε και η δήμαρχος, αναφέροντας μια γιορτή και μια συναυλία μουσικού σχήματος που θα παίξει στην αυλή του 12ου δημοτικού. Βεβαίως το έργο θα πρέπει να περιφρουρηθεί, με παρκόμετρα και με κολωνάκια για παράδειγμα, αφού τις νυχτερινές ώρες η δημοτική αστυνομία δε λειτουργεί. Τέλος, ο κ. Σιμιτσής ζήτησε να του αποδοθούν τα έγγραφα για τα οποία είχε καταθέσει και σχετικό αίτημα, ενώ ζήτησε επίσης κι έναν πλήρη αναλυτικό απολογισμό για το φεστιβάλ COSMOPOLIS και για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε ποια ήταν η τύχη της επιστολής που είχε σταλεί στο υπουργείο σχετικά με τη διεκδίκηση του παλιού νοσοκομείου. Απαισιοδοξία εκ μέρους της δημάρχου διαπίστωσε ο κ. Παπαδόπουλος, παρατηρώντας ότι πρέπει οι αστειότητες να μείνουν στην άκρη και να τεθεί δυναμικά το αίτημα του δήμου. Η δήμαρχος τόνισε ότι διόλου εύκολο δεν είναι το θέμα και ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι νομικοί σύμβουλοι και των δύο πλευρών. Ενημέρωση ζήτησε ο κ. Παπαδόπουλος και για το θέμα του Ναυτικού Μουσείου.

Ο Βαγγέλης Παππάς θέλησε να μάθει τι έπραξε ο πρόεδρος για το θέμα των απουσιών των δημοτικών συμβούλων, αφού η εικόνα του σώματος κατά τις συνεδριάσεις δεν είναι η πρέπουσα. Ο πρόεδρος απάντησε ότι οι λοιπές απουσίες είναι δικαιολογημένες ωστόσο φαίνεται πως θα κινηθεί η διαδικασία εις βάρος του πρώην αντιδημάρχου Μιχάλη Λυχούνα. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα σχόλια του κ. Κιοσσέ, ότι εμπλεκόμενος αντιδήμαρχος μεσολαβεί προκειμένου να γίνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις από την κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ. Η εταιρεία καταπατά καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τοποθετεί πασσάλους, σημείωσε ο κ. Παππάς κι αναρωτήθηκε πως θα αναπτυχθεί ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εάν περνά πλησίον του ένας βιομηχανικός αγωγός.

Ερώτηση έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και για το τρενάκι της Παναγίας αφού οι κάτοικοι δεν εξυπηρετούνται από τη χρήση του μίνι μπας. Το τρενάκι δυστυχώς γέρασε παρατήρησε δήμαρχος, υπήρξε βλάβη και παραγγέλθηκαν ανταλλακτικά από το εξωτερικό. Η αποκατάσταση της ζημιάς και η επαναλειτουργία του θα πρέπει να υπολογίζεται τον Οκτώβριο. Παράπονα από τους ιχθυοπώλες της δημοτικής αγοράς για υποβάθμιση των καταστημάτων τους μετέφερε ο κ. Παππάς, που πάντως συνεχάρη τη διοίκηση για τις παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους του δήμου. Η ιχθυαγορά έχει σταθερή πελατεία μεν, αλλά σταδιακά τα καταστήματα αδειάζουν. Όσοι παραμένουν δε θέλουν να μετακινηθούν, αφού η λειτουργία των μαγαζιών απαιτεί ειδικές υποδομές σε άλλο όροφο του κτηρίου της δημοτικής αγοράς. Ο δακτύλιος πάντως χρειάζεται αναπροσαρμογή κατά την άποψη της δημάρχου.

Ο Άρης Βέρρος θύμισε τα ερωτήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση κι έμειναν αναπάντητα, ξεκαθαρίζοντας ότι περιμένει πρώτα τις απαντήσεις της διοικήσεως για το θέμα του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας ΑΜΘ και για τον αναλυτικό οικονομικό απολογισμό για την προσφυγική φιλοξενία.

Για νέο χαράτσι που θα επιβληθεί το 2017 ύστερα από σχετική εντολή της ΕΕ ως περιβαλλοντικό τέλος στους λογαριασμούς ύδρευσης και άρδευσης μίλησε ο Χρήστος Ποτόλιας ζητώντας να εγκριθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας πριν τη 12η Σεπτεμβρίου όταν και θα λήξει η διαβούλευση. Με την πρόταση συμφώνησε και ο κ. Βέρρος ζητώντας την άμεση έγκριση του ψηφίσματος διευκρινίζοντας την κάθετη δική του αντίρρηση στην επιβολή του χαρατσιού. Ο κ. Σιμιτσής διευκρίνισε πάντως ότι η ευρωπαϊκή οδηγία αφορά στις περιοχές με ξηρασία, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να γενικεύσει την επιβολή του χαρατσιού σε όλη τη χώρα, κάτι που θα προκαλέσει προβλήματα στις αγροτικές περιοχές. Και ο κ. Σιμιτσής παρά τις ελάχιστες επιφυλάξεις του εξέφρασε τη συμφωνία του με το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο Λεωνίδας Παππάς απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ρωτώντας κατά πόσο πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων κυρίως σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η ελεγχόμενη στάθμευση αν και δεν έχει ποτέ αρθεί ως μέσο, ωστόσο ο δήμος δεν εισπράττει παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος, απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο οικονομικών. Ο κ. Παππάς πρότεινε μετά την ολοκλήρωση του έργου της Βενιζέλου να αλλάξει η κατεύθυνση της μονοδρόμησης. Η δήμαρχος θύμισε ότι η μελέτη προέβλεπε ακριβώς την κατεύθυνση της οδού και οποιαδήποτε παρέκκλιση κυρίως για τα έργα ΕΣΠΑ θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Παράταση του φωτισμού στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας ζητούν οι αθλητές κυρίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Παράπονα μετέφερε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος για οσμές κατά τις βραδινές ώρες που εκπέμπονται από τη ΒΦΛ, εκφράζοντας και ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία των μονάδων λόγω μη εξειδικευμένου προσωπικού. Η κ. Τσανάκα θύμισε ότι ο δήμος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την ασφαλή λειτουργία της ΒΦΛ στην εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης