• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Αισιόδοξος ο Θ. Μαρκόπουλος για τις μεταφορές μαθητών

 Αισιόδοξος ο Θ. Μαρκόπουλος για τις μεταφορές μαθητών

Αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες στους δημοσιογράφους ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, σχετικά με το θέμα των μαθητικών μετακινήσεων παρά το ότι νωρίτερα χθες το πρωί δέχθηκε νέες διαμαρτυρίες και παράπονα από γονείς και κηδεμόνες, σχολείων της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστόφορου. Ο κ. Μαρκόπουλος θύμισε ότι η νομοθεσία είναι αυτή που δημιουργεί το πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Έτσι προτιμώνται βάσει νόμου τα υφιστάμενα δρομολόγια, και μετά αν δεν γίνεται διαφορετικά, μισθώνονται μεταφορικά μέσα.

Είναι ολοφάνερο ότι προτιμώνται τα υφιστάμενα δρομολόγια, για οικονομικούς λόγους κι αυτό έχει σχέση κυρίως με την πολιτεία που δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ο Θ. Μαρκόπουλος εξήγησε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τροποποίησε τα υφιστάμενα δρομολόγιά του για να συμπίπτουν όσο περισσότερο γίνεται με την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών. Έτσι συνεχίζει υποχρεωθήκαμε στη λύση του ειδικού μαθητικού δελτίου, καθώς, όπως εξηγεί οποιαδήποτε άλλη δαπάνη δεν μπορεί να πληρωθεί.

Τι γίνεται όμως στην πράξη; Ο Θ. Μαρκόπουλος είπε στους δημοσιογράφους χθες: «Κάνουμε προσπάθειες συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, αλλάζουμε ακόμη και τις στάσεις των λεωφορείων. Σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις, προβλήματα λύθηκαν. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές και τους γονείς τους».

Διαβάστε επίσης