Αίτημα επανίδρυσης – επαναλειτουργίας 21ου Νηπιαγωγείου

 Αίτημα επανίδρυσης – επαναλειτουργίας 21ου Νηπιαγωγείου

Μπορεί τον προηγούμενο μήνα το Υπουργείο Παιδείας ν΄ αποδέχθηκε την εισήγηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, την συγχώνευση του 21ου Νηπιαγωγείου με το 18ο, η προσπάθεια επανίδρυσης και επαναλειτουργίας του 21ου νηπιαγωγείου δεν σταμάτησε ποτέ. Τώρα μάλιστα που είναι ορατή η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβρη γίνεται νέα προσπάθεια τα δεδομένα να αλλάξουν, το 21ο νηπιαγωγείο να ξαναλειτουργήσει.

Χτες γονείς και κηδεμόνες των νηπίων, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συνάντησαν τον δημοτικό σύμβουλο Ανέστη Τσουρουκίδη, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας.

Του εξήγησαν ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το 21ο νηπιαγωγείο, σε νέο κτήριο,  σ΄ αυτό της Παιδόπολης που μέχρι και το προηγούμενο Μάιο λειτουργούσε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Αυτό μετακινείται στο 20 Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Από τον κ. Τσουρουκίδη οι προαναφερθέντες πληροφορήθηκαν ότι τα έργα στο 20ο δημοτικό σχολείο του Περιγιαλίου ξεκίνησαν, ώστε να αλλάξουν οι υποδομές, να προσαρμοστούν του ειδικού δημοτικού σχολείου.

Κατά συνέπεια έμαθαν ότι το ειδικό δημοτικό σχολείο μετακομίζει και το Σεπτέμβριο θ΄ αποχωρήσει από την Παιδόπολη, για να λειτουργήσει στο δημοτικό σχολείο του Περιγιαλίου.

Γονείς και Κηδεμόνες, δάσκαλοι και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, προσπαθούν τώρα ο χώρος που αδειάζει στην Παιδόπολη, να φιλοξενήσει το 21ο νηπιαγωγείο. Θα απευθύνουν αίτημα προς το Δήμο Καβάλας, αλλά κυρίως προς την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρά το ότι έγινε η συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων, υπέρ του 18ου, να επανιδρυθεί και να επαναλειτουργήσει στην Παιδόπολη το 21ο νηπιαγωγείο.

Ο Δήμος Καβάλας συμφωνεί να ζητήσει παραχώρηση του κτηρίου της Παιδόπολης από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για τις ανάγκες του 21ου νηπιαγωγείου. Πέρα από την επιστολή – αίτημα προς τον κ. Μπαντίκο, όλοι οι προαναφερθέντες είναι έτοιμοι να τον επισκεφτούν και να τον συναντήσουν στο γραφείο του, εξηγώντας του και προφορικά το αίτημά τους.

Είναι θέμα συντονισμού, ενεργειών από το Δήμο Καβάλας, ικανοποίησης του αιτήματος που στη συνέχεια θα φτάσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε το 21ο νηπιαγωγείο, που ουσιαστικά συγχωνεύτηκε τον Ιούνιο του 2017, να επανιδρυθεί και να επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2017, δηλαδή μετά από λίγους μήνες.

Διαβάστε επίσης