• 6 Μαΐου 2024,

Έτοιμο για αξιολόγηση το κορίτσι …

 Έτοιμο για αξιολόγηση το κορίτσι …

Τελικά όλοι είναι έτοιμοι για αξιολόγηση εκτός απο την ελληνική κυβέρνηση που παρά τις προσπάθειες των δανειστών παραμένει άπιαστο όνειρο αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού υπάρχει διάσταση απόψεων λόγω του ότι οι απαιτήσεις των δανειστών παραμένουν υπερβολικές.

Για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης και ένα σωρο διαπραγματεύσεων οι δανειστές βλέπεουν σύγκλιση απόψεων την οποία όμως δεν επιβεβαιώνει (!) το Μαξίμου που μιλάει για απαιτήσεις εκτός συμφωνίας που δεν μπορούν να περάσουν.

Ο Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Μέρκελ  να αποθαρρύνει τον Σόϊμπλε απο τις ακραίες απαιτήσεις του απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση αφήνοντας να εννοηθεί οτι είναι ο άνθρωπος που επηρεάζει και άλλους υπουργούς οικονομικών σε αυτή την σκληρή γραμμή.

Πάντως ο Τσίπρας παραμένει αισιόδοξος οτι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς σοβαρές απώλειες τελικά και οτι για πρωτή φορά η Ελλάδα με τους συμμάχους της εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσει να αποφύγει άλλη μια επίθεση φορολογικής λαίλαπας προκειμένου να πάμε παρακάτω.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ντάϊσεμπλουμ υπάρχει πρόοδος και οι εκπρόσωποι των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα χωρίς όμως να μας δίνουν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι υπάρχει διάθεση απο την πλευρά των Ευρωπαίων να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση για δικούς τους λόγους και οχι γιατί ξαφνικά μας αγαπήσανε.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε οτι θέλουν να τελειώνουν με τον Τσίπρα και να μπορέσουν οι χώρες που έχουν εκλογές τους επόμενους μήνες να ασχοληθούν με τα δικά τους.

Καταλαβαίνετε οτι η Μέρκελ δεν θέλει με ανοιχτή αυτή την εκκρεμότητα να μπεί στην εκλογική μάχη για την επανεκλογή της.

Σε αυτή την γραμμή είναι και οι περισσότεροι και για τον λόγο αυτό ίσως να μπορέσουν για πρώτη φορά να βάλουν λίγο “πάγο” στις μανίες και την επιθετικότητα του Σόϊμπλε.

Αν δεν τον κάνουν ας είναι έτοιμοι και για τις συνέπειες.

Είναι σίγουρο οτι αν τελικά δεν κλείσει η δεύτέρη αξιολόγηση θα μπούμε σε ένα νέο κύκλο περιπετειών και εμείς και οι Ευρωπαίοι.

Η δική μας πρόβλεψη είναι οτι έτσι ή αλλιώς η αξιολόγηση αυτή θα κλείσει αλλα δεν είμαστε σίγουροι οτι η χώρας μας θα επωφεληθεί όλα αυτα θετικά απο μια τέτοια συμφωνία όπως προβλέπεται.

Μπορεί δηλαδή το κλείσιμο της αξιολόγησης να γίνει μόνο για τους τύπους και επι της ουσίας να μείνουν στην κατάσταση που είμαστε και προ κλεισίματος της αξιολόγησης.

Μέχρι και ο Γιούνκερ που στην αρχή περιέγραψε με σε δραματικούς τόνους της κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές επανήλθε και έκανε νέες δηλώσεις αφήνοντας αιχμές προς την πλευρά των Γερμανών λέγοντας οτι οι έλληνες κάνανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις απο τους Βορειοευρωπαίους.

Αυτό πάλι που πάθανε οι κάτοικοι του Κορδελιού στην Θεσ/νίκη με την βόμβα απο τον ΒΠαγκόσμιο πόλεμο  πως το είδατε;

Απομακρύνθηκαν περίπου 72.000 άνθρωποι προκειμένου να απφαιρεθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και να μεταφερθεί η βόμβα.

Όλα τα είχαμε αυτά μας λείπανε.

Πάντως η βόμβα σύμφωνα με το ρεπορτάζ έπεσε απο λάθος απο συμμαχικά αεροσκάφη και οχι απο βομβαρδιστικά του Χίτλερ.

Πάντως 72.000 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν απο τα σπίτια τους είναι μια Καβάλα να έχετε υπόψη σας.

Σα να άδειασε όλη η Καβάλα.

Αν πήγανε όλα καλά χθες Κυριακή με την επιχείρηση ξουδετέρωσης σήμερα θα πρέπει στο Κορδελιό να έχει επανέλθει η κανονικότητα.
Οσο αφορά το κρύο θα μας συνοδεύσει όλη αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ και το καλό είναι οτι δεν θα έχουμε φαινόμενα.

Θα έχουμε ήλιο με δόντια και θεμροκρασία λίγο πάνω απο το 0.

Κατά τα άλλα πάμε καλά είμαστε με πολύ καλή ψυχολογία και όντως περιμένουμε καλύτερα που θα έρθουν ο κόσμος να χαλάσει γιατί εκτός όλων των άλλων αγαπητοί αναγνώστες είναι και θέμα αποφασιστικότητας.

Εργασίες γίνονται στο πάρκο του Παληού ΚΟΡΑΛΙ που φαίνεται οτι θα έχει σε μερικές εβδομάδες στην καλύτερη , μήνες στην χειρότερη μια παιδικά χαρά Ευρωπαϊκών προδιαγραφών έτοιμη να υποδεχτεί τα παιδάκια του χωριού.

Θέλω να σας θυμίσω οτι η παιδική χαρά στο Κοράλι στο Παληό όπως και τόσες άλλες τα τελευταία χρόνια ήταν πραγματικά κουφάρια και τίποτα δενμ θύμιζε οτι ήταν η χαρά των παιδιών.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι ,πονηροί και ύποπτοι.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί θα πρέπει ακόμα λίγο να κοιμόμαστε με τα μάτια ανοιχτά.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης