Όπως όλα δείχνουν ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετήσει με ένα κύμα καύσωνα , ίσως το πιο σοβαρό για το φετινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις η άνοδος της θερμοκρασίας που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο θα μας συνοδεύσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη αφού μετά η θερμοκρασία πέφτει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Βέβαια να έχετε υπόψη σας ότι και ο Σεπτέμβρης καιρικά θα έχει μία καλοκαιρινή απόχρωση που δεν θα μας αφήσει να μελαγχολήσουμε.
Διακόπτει την καλοκαιρινή του περιοδεία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου λόγω μιας πνευμονίας που επιμένει και τον ταλαιπωρεί.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο καλλιτέχνης μέσα από τα social media και έσπευσε να ανανεώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ραντεβού σε γήπεδα και πλατείες με τους πιστούς του φίλους.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σε ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφορούσε στο τικ τοκ ο Παπακωνσταντίνου δυσκολευόταν να τραγουδήσει.
Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν και φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα που για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε ούτε να σταματήσει ούτε να περιορίσει τις καταστροφικές αυτές πυρκαγιές που για άλλη μια φορά ήταν ανίκητες.
Ελπίζουμε του χρόνου του καλοκαίρι να έχει προλάβει και να έχει ανανεωθεί ο στόλος όσο αφορά τα εναέρια μέσα με τα Canadair τελευταίας γενιάς που όμως δυστυχώς και αυτά δεν θα μπορούν να πετάνε μετά την δύση του ήλιου.
Δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εναέριο μέσο που να μπορεί να πετάει και βράδυ.
Τα τελευταία χρόνια όπως ίσως θα έχετε αντιληφθεί έχει ανέβει πάρα πολύ το νησί της Λήμνου που κάθε χρόνο μαζεύει πάρα πολύ κόσμο και από διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και ξένους τουρίστες κυρίως από τις χώρες της Βόρεια Ευρώπης.
Ακόμα μέχρι εκεί δεν φτάσανε οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι.
Φέτος τον Σεπτέμβριο έχουμε και δύο μεγάλες συναυλίες.
Αυτή της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ και του Αντώνη Ρέμου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο συναυλίες είναι ότι της Άννας Βίσση είναι με εισιτήριο και μάλιστα τσουχτερό ενώ του Ρέμου είναι δωρεάν.
Πάντως παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων που ξοδέψανε Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατά την μεταγραφική περίοδο οι ομάδες έχουν μαύρο χάλι.
Και αν δεν είναι μαύρο είναι σίγουρα γκρι !
Σχεδόν μας έχουν πανικοβάλει και με τον καύσωνα που ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα πάει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη- Πέμπτη.
Ότι και να κάνει λέμε εμείς όταν πλέον αρχίζει να σουρουπώνει από τις 7:30 τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Λειψυδρία, μειωμένη αιολική παραγωγή, ακριβό φυσικό αέριο και πόλεμος στη Μέση Ανατολή το εκρηκτικό μείγμα που πυροδοτεί τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για το επόμενο σίγουρα τρίμηνο.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο είδος του τιμολογίου που επιλέγουμε να πληρώνουμε γιατί υπάρχουν μεγάλες παγίδες.
Αυτά τα λίγα και για σήμερα. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ΑΛΟΡΑ !

