Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια ΑΜΘ

 Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ άσκησαν πίεση προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο Χρήστος Μέτιος δεν απάντησε, ούτε αντέδρασε. Κατά πληροφορίες θεωρεί την αντίδραση και υπερβολική και σκόπιμη. Τη συνδέει με τους γνωστούς «πολιτικούς λογαριασμούς» που έχει με τον κ. Τοψίδη, ο οποίος ας μην ξεχνάμε είναι πρόεδρος στο Επιμελητήριο του Έβρου. Η Περιφέρεια ΑΜΘ εκτιμά ότι το πρόγραμμα ακόμη κι αν επιδέχεται διορθώσεων, αυτές δεν μπορούν να συζητηθούν υπό το κλίμα τόσο έντονων διαμαρτυριών. Ακόμη και καταγγελιών.

Προβάλλει ταυτόχρονα άλλες και θετικές αντιδράσεις, από τις οποίες και για το Νομό Καβάλας ξεχωρίζει αυτή του Εμπορικού Συλλόγου.

Με λίγα λόγια η πλευρά Μέτιου υπενθυμίζει τα καλά της πρωτοβουλίας της, τα οποία ισχυρίζεται ότι αφορούν την πλειοψηφία των ωφελούμενων. Στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα υπερασπίστηκαν με δηλώσεις τους το πρόγραμμα τόσο ο Κωστής Σιμιτσής όσο και ο Αλέξης Πολίτης. Ειδικά ο κ. Πολίτης έθεσε τη συζήτηση σε μια όντως χρήσιμη βάση. Τα χρήματα που υπάρχουν και θα μοιραστούν είναι συγκεκριμένα κι έτσι αν «ανοίξουν» οι δικαιούχοι ή μεγαλώσουν  για κάποιους τα ποσά τότε γενικά θα πάρουν λιγότερα χρήματα όλοι όσοι δικαιούνται την μη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Το πρωί της Παρασκευής ο Μάρκος Δέμπας απέρριψε τα περί συνεργασίας των Επιμελητηρίων με τον κ. Τοψίδη ώστε αυτός να ωφεληθεί ως αντίπαλος του κ. Μέτιου.

«Σας θυμίζω ότι στις προηγούμενες εκλογές στήριξα Μέτιο» είπε στην Πρωινή ο Μάρκος Δέμπας. Ο κ. Δέμπας υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο λάθος του κ. Μέτιου είναι ότι πριν ανακοινώσει το πρόγραμμα δεν έκανε διαβούλευση και δη με τα Επιμελητηρία. Είπε ότι θα ζητηθεί βοήθεια από την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη ώστε να δυναμώσει η επιχειρηματολογία των Επιμελητηριών. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι δηλώσεις και των άλλων προέδρων. Ας μη ξεχνάμε ότι προ λίγων εβδομάδων Επιμελητήρια και Μέτιος διαφώνησαν πάλι. Ήταν η περίοδος των αλλαγών στο διοικητικό συμβούλιο του ενδιάμεσου φορέα του ΔΕΣΜΟΥ.

Επί της ουσίας τώρα. Αν και επίσημες δηλώσεις δεν υπάρχουν, φημολογείται ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ αναζητά και βρίσκει πρόγραμμα (όπως επίσης και χρήματα) για μια νέα πρωτοβουλία μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή θα αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις που όντως αδικούνται από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Λεπτομέρειες της νέας αυτής πρωτοβουλίας δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές.

Διαβάστε επίσης