• 19 Μαΐου 2024,

Έτοιμη για την επαναλειτουργία των σχολείων η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Καβάλας

 Έτοιμη για την επαναλειτουργία των σχολείων η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Καβάλας

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας είναι έτοιμη για την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το μήνυμα του Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής χθες.

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ξεκαθάρισε ότι η υπηρεσία της οποίας είναι επικεφαλής είναι έτοιμη για να ξανανοίξουν τα σχολεία σε μία περίπου εβδομάδα. Ανάλογα φυσικά και με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Η προετοιμασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έγινε, είπε συγκεκριμένα ο κ. Ιωσηφίδης ο οποίος τόνισε ότι τα μέτρα που θα  που θα ισχύουν στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια μαθητών.

Τις σχετικές αποφάσεις θα λάβουν ως την Παρασκευή οι αρμόδιοι, φυσικά θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

Ο κ. Ιωσηφίδης είπε ότι τα tablets που προμηθεύτηκε η υπηρεσία του και προώθησε στα σχολεία του Νομού Καβάλας μέσω των Δήμων είτε θα δανειστούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη (αν συνεχιστεί η από απόσταση εκπαίδευση), είτε θα παραμείνουν στη διάθεση των μαθητών αλλά σε κάθε σχολείο.

Θυμίζουμε ότι και οι τέσσερις Δήμοι του Νομού Καβάλας έκαναν τέτοιες δωρεές, είχαν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο Δήμος Παγγαίου χορήγησε tablet όπου χρειάζονταν απευθείας στα σχολεία,  ενώ ο Δήμος Καβάλας τα διέθεσε στην υπηρεσία που με τη σειρά της τα προώθησε στους διευθυντές των σχολείων.

Για το θέμα ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης είπε: «Τα tablet που ενίσχυσαν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών στο μάθημα της πληροφορικής.

Ο εξοπλισμός αυτός θα ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με λίγα λόγια ακόμη και αν ανοίξουν τα σχολεία και πάψει η από απόσταση εκπαίδευση τα tablet θα χρησιμοποιηθούν. Φυσικά τα σχολεία του Νομού Καβάλας Θα ενισχυθούν περαιτέρω με ίδιο εξοπλισμό μέσω του Υπουργείου Παιδείας».

Για το ειδικότερο θέμα συγκρότησης και λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης σημείωσε ότι η θητεία των προηγούμενων συμβουλίων έληξε 31 Δεκεμβρίου. Μετά από κλήρωση θα ανακοινωθούν οι τέσσερις εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νομού Καβάλας. Δύο τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά.

Αν αυτά αρνηθούν να συμμετάσχουν στο υπηρεσιακό συμβούλιο ο ίδιος θα κάνει διερεύνηση μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών και θα προτείνει ώστε ο περιφερειακός διευθυντής να ορίσει στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Καβάλας εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό. Αν φυσικά υπάρχουν τέτοιοι.

Διαβάστε επίσης