• 18 Μαΐου 2024,

Έτοιμη η Δευτεροβάθμια Καβάλας για τις Πανελλαδικές

 Έτοιμη η Δευτεροβάθμια Καβάλας για τις Πανελλαδικές

Απόλυτα έτοιμη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν σήμερα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (αύριο για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων) είναι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού. Αυτό υποστήριξε κατηγορηματικά με δηλώσεις του χθες ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Απόστολος Βαγενάς. Όπως είπε έγιναν και ξαναέγιναν οι απαραίτητες δοκιμές στη διαδικασία αποστολής των θεμάτων στα σχολεία κι όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν, λύθηκαν όλα. Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά στις εξετάσεις συμμετέχουν 1.388 απόφοιτοι λυκείων του Νομού. Οι περισσότεροι από τους 5 Νομούς της ΑΜΘ. Στις εξετάσεις τόνισε ότι με διάφορους τρόπους εμπλέκονται 900 καθηγητές ενώ τα εξεταστικά κέντρα είναι ίδια. Τα 10 γνωστά σε όλο το νομό. Ο κ. Βαγενάς συμβούλευσε τους υποψήφιους να μην έχουν άγχος. Είπε ότι η ειδική θεία λειτουργία που έγινε την Τρίτη στον Άγιο Σίλα σημείωσε επιτυχία, έκανε θετικά σχόλια για τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο και τις συμβουλές που με την ευκαιρία έδωσε στους παρόντες υποψηφίους.

Για όσους επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές ΤΕΦΑΑ θα υπάρχει ειδική διαδικασία δοκιμασιών σε αθλήματα που στην Καβάλα θα γίνουν (ως συνήθως) στο «Ανθή Καραγιάννη» και στο κλειστό κολυμβητήριο. Αυτές οι εξετάσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Σχετικά με την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά (2018-2019) ο κ. Βαγενάς είπε στην Πρωινή ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατανομής των μαθητών που θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσει κανένα Γυμνάσιο και Λύκειο.

 

Διαβάστε επίσης