• 20 Απριλίου 2024,

Έτοιμοι για το νέο Leader οι 4 Δήμοι του Νομού- Συνεργάζονται με την ΑΝ.ΚΑ.

 Έτοιμοι για το νέο Leader οι 4 Δήμοι του Νομού- Συνεργάζονται με την ΑΝ.ΚΑ.

Έτοιμοι είναι οι τέσσερις δήμοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας να εκμεταλλευτούν το νέο πρόγραμμα LEADER που τους αφορά, το οποίο «άνοιξε» πριν από λίγες ημέρες και σχετίζεται με τις δημόσιες επενδυτικές προτάσεις. Πρόκειται για ένα ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικούν οι τέσσερις καβαλιώτικοι δήμοι. Η διαδικασία είναι ανοιχτή και αδιάβλητη, περιλαμβάνει προτάσεις έργων, τα οποία διαθέτουν ώριμες μελέτες κι άρα μπορούν σύντομα να δημοπρατηθούν. Αν και κάποιος θα περίμενε και ανταγωνισμό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσα ίσα που υπάρχουν σημάδια συνεννόησης. Και οι 4 Δήμοι άλλωστε είναι μέτοχοι του φορέα υλοποίησης του προγράμματος δηλαδή της Αναπτυξιακής Καβάλας (ΑΝ. ΚΑ.)

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας και δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε πως ο δήμος του είναι έτοιμος να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο, όπως πιστεύει ότι είναι έτοιμοι και οι υπόλοιποι τρεις δήμοι της ΠΕ Καβάλας. Μετά τις πρώτες προτάσεις θα ακολουθήσει κι επαναληπτική πρόσκληση για τα υπόλοιπα των χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Ιουνίου θα ανοίξει και το πρόγραμμα LEADER που αφορά στις επενδύσεις ιδιωτών, το οποίο έχει προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Η ΑΝΚΑ και για το πρώτο πρόγραμμα και για το δεύτερο, θα πραγματοποιήσει εξόρμηση σε όλη την περιφερειακή ενότητα, γνωστοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την κατάθεση κι έγκριση των προτάσεων μέσω των νέων προγραμμάτων LEADER. Όπως οι δήμοι έτσι και η ΑΝΚΑ είναι έτοιμη και οργανωμένη προκειμένου κάθε πρόταση να αξιολογηθεί, να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί το δυνατόν συντομότερα.

Διαβάστε επίσης