• 20 Απριλίου 2024,

Eurogroup : Έκλασε η νύφη σχόλασε ο γάμος ! – Πήγαμε για μαλί αλλά ΔΕΝ βγήκαμε κουρεμένοι !

 Eurogroup :  Έκλασε η νύφη σχόλασε ο γάμος !  – Πήγαμε για μαλί αλλά ΔΕΝ βγήκαμε κουρεμένοι !

Πανυγηρίζει η ελληνική κυβέρνηση μετά απο ακόμα μία μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup που υπήρχε συμφωνία και για το χρέος αλλά και την τελευταία δόση που θα εκταμιευτεί και θα αποτελεί απο εδώ και μετά το μαξιλαράκι ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

15 δις ευρώ θα είναι η δόση που θα πάρουμε και το μαξιλαράκι ρευστότητας  θα είναι στα 25 δις ευρώ.

Μετά απο 9 ώρες φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται θετικό απο την ελληνική κυβέρνηση αφού κάνει βιώσιμο και το ελληνικό χρέος.

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποφάσισαν την επιμήκυνση της μέσης ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια. Καθώς και την παράταση της περιόδου χάριτος κατά 10 χρόνια.

Είναι ίσως απο τις λίγες περιπτώσεις που πήγαμε για μαλί αλλά δεν βγήκαμε κουρεμένοι !

Καταλαβαίνετε οτι αντί για κούρεμα που ήταν και το καλύτερο σενάριο μας δώσανε χρήμα και περίοδο χάριτος κατά δέκα χρόνια.

Βέβαια δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε την χάρη με το κούρεμα.

Είναι όπως και να το κάνουμε άλλο να σου χαρίζουν κάτι και άλλο να σε κουρεύουν.

Η ουσία είναι οτι η Ελλάδα αποκτά πλέον το δικαίωμα να πάρει και επίσημα κάποιες ανάσες μετά απο έναν 8ετή Γολγοθά που δεν είχε ούτε στάσεις.

Τον ανεβήκαμε με την μία και είχαμε και πολλές απώλειες.

Παρόλα αυτά μετά απο 8 χρόνια αφήνουμε πίσω μας , έστω και με αυστηρή οικονομική εποπτεία, την μνημονιακή εποχή και λέμε καλημέρα στην επόμενη μέρα με 10ετή περίοδο χάριτος όσο αφορά τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Παράλληλα μας δίνουν και μία βαρβάτη δόση έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα μαξιλαράκι ρευστότητας για να μην πάθουμε αυτά που πάθαμε πριν την 8ετία.

Ειναι γεγονός οτι φτάσαμε στο τέλος αυτής την δύσκολης πορείας χωρις αυτό να σημαίνει οτι τελειώσανε τα δύσκολα για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Αυτό δεν θα γίνει σε καμμία περίπτωση άμεσα και κυρίως με το πάτημα ενός κουμπιού.

Θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να πάρει χαμπάρι ο έλληνας οτι κάτι έχει αλλάξει όσο αφορά την καθημερινότητα του η οποία δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη επειδή το ελληνικό κράτος πήρε δεκαετή περίοδο χάριτος όσο αφορά τις δανειακές του υποχρεώσεις ούτε γιατί θα έχει πλέον ένα μαξιλαράκι ρευστότητα.

Η καθημερινότητα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη θα αλλάξει όταν καταργηθεί ή μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ , όταν θα μειωθεί ο ΦΠΑ και όταν θα αρχίσουν να καταργούνται αυτά τα χαράτσια που μπήκανε στην ζωή μας τόσο βάρβαρα και άκομψα τα τελευταία αυτά  μνημονιακά χρόνια.

Να έχετε υπόψη σας οτι το συγκεκριμένο Eurogroup ήταν και το τελευταίο με θέμα τα οικονομικά της Ελλάδας.

Μακάρι οι υπουργοί των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν αρκετά χρόνια να ασχοληθούν και πάλι με τα οικονομικά της χώρας μας γιατί όποτε και αν το κάνουν θα σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά.

 

Φοβερή ομάδα η Κροατία διέσυερε την Αργνετινή του Μέσι που είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και σίγουρα πολύ κατώτερη αγωνιστικά απο την Αργεντινή που εκτός απο τον ΜΕΣΙ οι ύπόλοιποι παίκτες είναι κάτω του μετρίου.

Αφήστε που έχει και έναν προπονητή ο οποίος απλά δεν κάνει.

Είναι πολύ νευρικός και δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να δώσει στην ομάδα τις βοήθειες που θέλει όταν τις χρειάζεται.

Η Αργεντινή δεν μπορεί υπο αυτές τις συνθήκες να πάει πουθενά και αν περάσει στην επόμενη φάση θα είναι απο τύχη.

Είναι η χειρότερη Αργεντινή των τελευταίων ετών.

Αντίθετα η Κροατία θα φτάσει ψηλά γιατί έχει ομαδάρα.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι μπερδεμένος με χαμηλές θερμοκρασίες και ίσως ασθενείς βροχούλες σημερα το μεσημέρι.

Καλύτερος θα είναι την Κυριακή και απο Δευτέρα νομίζω οτι θα είναι όλα πιο καλοκαιρινά.

Το θέμα και του φετεινού καλοκαιριού δεν είναι οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά το γεγονός οτι ο ήλιος όταν είναι ψηλά καίει !

Όταν είσαι στην σκιά όλα είναι καλά.

Όταν σε βαράει ο ήλιος είσαι για φούντο.

Αυτό συμβαίνει απο πέρσι το καλοκαίρι που δείχνει ότι ίσως να έχει μεγαλώσει και τρύπα του όζοντος.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο όπως και να είναι ο καιρός γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε σωστές επιλογές που θα μας ξεκουράσουν και θα μας χαλαρώσουν που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια και καλές βουτιές.

με το 1 με το 2 με το 3  :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης