• 24 Απριλίου 2024,

Έβαλε φωτιά και έκαψε το σπίτι του;

 Έβαλε φωτιά και έκαψε το σπίτι του;

Ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας κ. Μπαλατσούκας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την φωτιά στο σπίτι των Κρηνίδων (περιστατικό την Πέμπτη το απόγευμα) μπορεί να την έβαλε ο 70χρονος συνταξιούχος που έμενε σε αυτό. Ο κ. Μπαλατσούκας είπε στην εφημερίδα μας ότι ο άνδρας πρέπει να έχει ψυχολογική υποστήριξη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μετά το περιστατικό πήγε προληπτικά στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια εξετάζονταν να νοσηλευτεί σε κλινική. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα KavalaPoint ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κουρμίδης, ο ίδιος άνδρας έλεγε τις προηγούμενες μέρες ότι θα βάλει φωτιά να κάψει το σπίτι του. Κατά τις ίδιες φήμες με αυτόν τον τρόπο ήθελε να διαμαρτυρηθεί επειδή δεν του έγραφαν στο βιβλιάριο απαραίτητα για αυτόν φάρμακα!

Όλα αυτά εξετάζονται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Καβάλας. Το σπίτι καταστράφηκε και η φωτιά δεν επεκτάθηκε χάρη στις ενέργειες εθελοντών, κατοίκων της περιοχής. Μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη στιγμή του περιστατικού έδειξε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Όμηρος Κυριακίδης. Για το περιστατικό η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Μπαλτζίδου είπε στην Πρωινή: « Πρόκειται για μια μονοκατοικία πολύ κοντά στο βουνό. Δίπλα υπάρχουν και άλλα σπίτια αλλά και θάμνοι. Την αιτία θα μας την πει η Π.Υ. Γνωρίζω ότι μετά το περιστατικό ο 70χρονος που έμενε στο σπίτι μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο. Πρέπει να πω επίσης ότι η Πυροσβεστική ήρθε γρήγορα στο σημείο που καίγονταν το σπίτι».

Ο συνταξιούχος εργάζονταν σε οικοδομές και πρόσφατα είχε χάσει τη γυναίκα του. Στενοί συγγενείς του είναι στη Γερμανία, άλλοι συγγενείς του ζουν στις Κρηνίδες.

Η ιστοσελίδα του Μιχάλη Κουμρίδη ανέφερε πρώτη το ενδεχόμενο τη φωτιά να την έβαλε ο 70χρονος, με ρεπορτάζ το βράδυ της Πέμπτης:  Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξεκίνησε η φωτιά σε σπίτι στις Κρηνίδες όπου διέμενε ένας άντρας (.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν μαρτυρίες οτι η φωτιά άναψε  από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη -72 χρονών- ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα).Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς παρά την γρήγορη επέμβαση, αρχικά, με το υδροφόρο όχημα του δήμου Καβάλας, και στη συνέχεια με τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.Το σπίτι βρίσκεται βόρεια των Κρηνίδων ενώ υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων που λένε ότι ο 72χρονος είχε πει την προηγούμενη μέρα οτι πρόκειται να βάλει φωτιά το σπίτι του!

 

Διαβάστε επίσης