• 19 Απριλίου 2024,

Εξ ανατολών o κίνδυνος! Ανησυχούν τοπικοί φορείς και υπηρεσίες

 Εξ ανατολών o κίνδυνος! Ανησυχούν τοπικοί φορείς και υπηρεσίες

Στη χθεσινή καθιερωμένη πρωινή συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου (φορέων και υπηρεσιών) για την πρόληψη του κορωνοϊού συζητήθηκε πολύ η εξέλιξη της επιδημίας στη γειτονική Ξάνθη. Προτεραιότητα των εκπροσώπων του Ν. Καβάλας είναι το πρόβλημα να μην μεταφερθεί στη δική μας περιοχή όπως υπάρχει κίνδυνος.

Αυτός αφορά μεγάλο αριθμό εργαζόμενων που κάθε μέρα ταξιδεύουν από την Καβάλα στη Ξάνθη για να εργαστούν ή από τη Ξάνθη στο Νομό Καβάλας για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκαν κάποιες ενέργειες , προληπτικού χαρακτήρα, που ειδικότερα έχουν σχέση με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Τα οποία για 14 μέρες δεν θα πάνε στην περιοχή της Ξάνθης, όπου εργάζονται.
Τις περισσότερες ανησυχίες δηλώνει ο Δήμος Νέστου αφού όπως υπολογίζεται 300- 400 άτομα από το Ν. Ξάνθης έρχονται στο Νέστο και μέσω αυτού στη Θάσο σχεδόν καθημερινά.

«Η επαγγελματική δραστηριότητα δεν απαγορεύεται, συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά στην Πρωινή εκπρόσωπος τοπικού φορέα. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν δύναται να υπάρξει απαγόρευση της προαναφερθείσας διαδικασίας.

Τέλος οι εκπρόσωποι του Νομού Καβάλας άκουσαν στην τηλεδιάσκεψη το διοικητή του Νοσοκομείου να τους ενημερώνει για τα τεστ εντοπισμού του κορωνοϊού, τα οποία σύντομα θα γίνονται στο εργαστήριο του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος. Σε αυτήν την περίπτωση αποτελέσματα στα τεστ, φέρεται να είπε στη τηλεδιάσκεψη ο κ. Κλειτσιώτης, θα υπάρχουν μέσα σε 4-5 ώρες.

Διαβάστε επίσης