• 29 Απριλίου 2024,

Εξαιρετική διάκριση για μαθητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

 Εξαιρετική διάκριση για  μαθητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Ο 17χρονος Θάνος Τζανετάκης μαθητής στην τάξη κιθάρας  του Φώτη Κουτσοθόδωρου στο ΔΩΚ, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΡΤ στον 19o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 που θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Η  Eurovision Νέων Μουσικών γνωστή ως EYM ή Νέοι Μουσικοί, είναι ένας διαγωνισμός για Ευρωπαίους νέους σολίστ ηλικίας από 12 έως 21 ετών ο οποίος διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την EBU, παρουσιάζεται τηλεοπτικά σε όλη την Ευρώπη και αναμεταδίδεται απ’ ευθείας από τους περισσότερους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Δεκαοχτώ (18) ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διαγωνίζονται με τους εκπροσώπους τους, ταλαντούχους νέους σολίστ κλασσικής μουσικής, σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του διεθνούς ακτινοβολίας Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (EIF). Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο γύρους Ημιτελικών ενώπιον κριτικής επιτροπής, στις 18 και στις 19 Αυγούστου 2018 αντίστοιχα, από τους οποίους θα προκύψουν έξι (6)υποψήφιοι για τον Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου 2018 ενώπιον κριτικής επιτροπής.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και ενεργό μέλος της EBU, συμμετέχοντας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EYM 2018 προκήρυξε Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ελλάδας.

Η  Κριτική Επιτροπή προέβη στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών και των βίντεο που απέστειλαν οι υποψήφιοι και κάλεσε σε ακρόαση στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.  τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουνίου  τους υποψήφιους που προέκρινε. Η επιτροπή έκρινε την υποψηφιότητα του Θάνου Τζανετάκη ως άρτια, υψηλής μουσικής και τεχνικής ποιότητας, ανάλογη για ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός όπως ο Διαγωνισμός Eurovision Young Musicians.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της πολύχρονης, μεθοδικής και εξαιρετικά ποιοτικής δουλειάς που γίνεται στην τάξη κιθάρας στο ΔΩΚ. Ο Θάνος Τζανετάκης ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα όταν ήταν 5 ετών και τα τελευταία έξι χρόνια είναι μαθητής του πολυβραβευμένου σολίστα και καθηγητή στο ΔΩΚ Φώτη Κουτσοθόδωρου. Έχει βραβευθεί ήδη 14 φορές σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, είναι, επίσης, ένας ταλαντούχος ηλεκτρικός κιθαρίστας και, εκτός της μουσικής, έχει ταλέντο στο σκάκι και μεγάλη αγάπη για τα πολύπλοκα μαθηματικά.

Λαμβάνοντας δε υπ όψιν, ότι στο διαγωνισμό αυτό λαμβάνουν μέρος νέοι σολίστ από τα σπουδαιότερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, η συμμετοχή σε αυτόν θεωρείται ιδιαίτερα τιμητική για τον μαθητή κιθάρας του ΔΩΚ.

 

Διαβάστε επίσης