• 2 Μαΐου 2024,

«Ευχαριστία» το νέο περιοδικό της Μητρόπολης

 «Ευχαριστία» το νέο περιοδικό της Μητρόπολης

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου η Ιερά Μητρόπολη επανέρχεται στην έκδοση περιοδικού.

Αυτή τη φορά θα έχει τον τίτλο «Ευχαριστία». Τα χρόνια του μακαριστού Προκοπίου η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου εξέδιδε περιοδικό με το όνομα «Παρουσία».

Τελευταία το συγκεκριμένο περιοδικό είχε σταματήσει να εκδίδεται.

Ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος πήρε την ιδία πρωτοβουλία, αλλάζοντας τον τίτλο του περιοδικού που ήδη κυκλοφόρησε. Για το πρώτο τεύχος υπήρξαν μικροπροβλήματα αφού κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Αυτές τις μέρες  κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Ευχαριστία» που αναφέρεται στους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο του 2019. Η «Ευχαριστία» θα εκδίδεται κάθε δύο μήνες, η πρώτη έκδοση είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Το περιοδικό μοιράζεται δωρεάν, πρόκειται για ένα εύχρηστο τεύχος 46 σελίδων με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες από τη δραστηριότητα του Μητροπολίτη Στεφάνου και τη δραστηριότητα γενικότερα της Ιεράς Μητρόπολης. Στις σελίδες του υπάρχουν επίσης ανακοινώσεις της Ιεράς Μητρόπολης, αρκετά «Μηνύματα της Κυριακής» κτλ.

Στο εισαγωγικό κείμενο του πρώτου τεύχους διαβάζουμε ότι το περιοδικό είναι καρπός εθελοντικής εργασίας πολλών κληρικών και λαϊκών του τόπου όπως επίσης και όλων εκείνων που είναι πάντα αρωγοί στο πολυποίκιλο έργο της εκκλησίας.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια -αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο- είναι μία από όλες εκείνες που αποτελούν βασικό στόχο της ποιμαντικής ευθύνης ενώπιον όλων. Ελπίζουμε -συνεχίζει το κείμενο-  ότι θα δώσει την εκδοτική και ενδιαφέρουσα συμβολή μας στον τομέα της ενημέρωσης, της πληροφορίας, της καταγραφής και της παρουσίασης δια των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας των εκκλησιαστικών επίκαιρων κοινωνικών και εθνικών θεμάτων.

Διαβάστε επίσης