• 15 Μαΐου 2024,

Ευχαριστήριο: Με ένα τηλεφώνημα μου ολοκληρώθηκε το έργο

 Ευχαριστήριο: Με ένα τηλεφώνημα μου ολοκληρώθηκε το έργο

Γράφει ο Δημήτρης Βασλής

Λόγω των προσωπικών μου προβλημάτων περνώ συχνά από την οδό Παλαιολόγου στο ύψος του ηλεκτρολογικού καταστήματος και στην είσοδο του πάρκινγκ αυτοκινήτων δημοσίων υπηρεσιών. Σε αυτό το σημείο πραγματοποιήθηκε δημοτικό έργο καλωδιώσεων.

Μετά την αποπεράτωση το συνεργείο αυτό αντί να κατασκευάσει ράμπα πεζών και αναπήρων, έκλεισε την υψομετρική διαφορά του πεζοδρομίου με ανάγλυφη τσιμεντένια επίστρωση.

Αυτό το γεγονός είχε ως συνέπεια όσοι μπορούσαν να το διασκελίσουν να γλιστρούν με κίνδυνο να τραυματιστούν. Οι ανάπηροι και οι ανήμποροι δεν μπορούσαν να διαβούν το πεζοδρόμιο, ενώ από την πλευρά της Δαγκλή υπήρχε ράμπα.

Στο επίμαχο σημείο υπήρχε πρόβλημα και πριν το έργο που προανέφερα, γι’ αυτόν τον λόγο μπήκα στη διαδικασία να επισκεφτώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Δεν τις βρήκα όμως στα παλιά γραφεία, με πληροφόρησαν όμως ότι στεγάζονται πάνω από τη Δημοτική Αστυνομία.

Εκεί βρήκα δύο κυρίες να απασχολούνται με το φωτοτυπικό. Αφού είπα το λόγο της επίσκεψής μου μου ζήτησαν το τηλέφωνό μου και θα ενημέρωναν τον υπεύθυνο. Περίμενα να με πάρει κάποιος τηλέφωνο μερικές μέρες, αυτό δεν έγινε οπότε ξαναεπισκέθηκα τις υπηρεσίες, στο πρώτο γραφείο απευθυνόμενος ζήτησα το τηλέφωνο του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, διότι δεν είχα μάσκα για να τον επισκεφτώ.

Μόλις έφυγα απ’ τις Υπηρεσίες αμέσως τηλεφώνησα στον κ. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Πρόδρομο Χαραλαμπίδη. Του ανέφερα το πρόβλημα του πεζοδρομίου, με άκουσε με πολύ προσοχή και ευγενικά μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει αυτοψία την ίδια μέρα. Πέρασα μετά από λίγες μέρες και το έργο είχε ολοκληρωθεί! Με ράμπα διάβασης πεζών και αναπήρων! Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας να διαβαίνουν με τόση ευκολία σχεδόν τρέχοντας οι  νέοι το άλλοτε δύσβατο σημείο.

Η γειτονιά και όλοι οι περαστικοί ξαφνιάστηκαν από την ευχάριστη έκπληξη και μονολογούσαν κάποιοι «μας σκέπτονται και δεν αδιαφορούν όπως νομίζαμε». Δημοσιοποιώ το γεγονός όχι για να προβάλω τον εαυτό μου, όπως και με προηγούμενα παρόμοια δεκάδες έργα που πραγματοποιήθηκαν με δικές μου ενέργειες, αλλά θέλω να παροτρύνω τους αδιάφορους να συμμετέχουν στα κοινωνικά και όλοι μαζί να προσθέτουμε ένα πετραδάκι για την υγιεινή και την σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων μας. Έχουμε αυτό το δικαίωμα αρκεί να απευθυνόμαστε εκεί που πρέπει.

Ευχαριστώ δημόσια τον κύριο Πρόδρομο Χαραλαμπίδη, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, διότι ανταποκρίθηκε αμέσως στο τηλεφώνημά μου και πραγματοποίησε το απαραίτητο έργο σε ελάχιστο χρόνο απαλλάσσοντας από τις ταλαιπωρίες και τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν στο σημείο αυτό οι περαστικοί.

Τέλος, σημειώνω ότι δεν γνωριζόμαστε οπτικά με τον κ. Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά μεσολάβησε μόνο ένα και μοναδικό μου τηλεφώνημα. Τον ευχαριστώ, με εκτίμηση, εύχομαι και άλλες τέτοιες παρόμοιες ευχάριστες εκπλήξεις να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

 

 

 

Διαβάστε επίσης