Ευθύνες στην κυβέρνηση από τη δήμαρχο

 Ευθύνες στην κυβέρνηση από τη δήμαρχο

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τις γνωστές διεκδικήσεις κι εκκρεμότητες της Καβάλας, τα ακίνητα που ζητά προς παραχώρηση ο δήμος από το δημόσιο, θέματα δηλαδή για τα οποία επί σειρά ετών δεν υπάρχει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Αφορμή των δηλώσεων της δημάρχου στάθηκαν όσα γίνονται στην κοντινή Ελευθερούπολη αλλά και γενικότερα στο δήμο Παγγαίου, η διοίκηση του οποίου καταφέρνει να εξασφαλίζει παραχωρήσεις από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες. Η δήμαρχος διευκρίνισε ότι δε βρισκόταν την Τετάρτη στην Ελευθερούπολη ώστε να συναντήσει τον Πάνο Καμμένο, διότι δεν προσκλήθηκε. «Αλλά και τι να πει ο κ. Καμμένος για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου;» αναρωτήθηκε η κ. Τσανάκα.

Ακόλουθα για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου τόνισε: «Έκαναν το Ασημακοπούλου στρατόπεδο συγκέντρωσης. Έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους. Οι πρόσφυγες έπρεπε να διασκορπιστούν στην πόλη και να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία. Ότι αντίθετο λέγεται, εγώ το ακούω βερεσέ. Δεν είναι αληθές ο ισχυρισμός τους ότι δεν τους κατέθεσα μελέτη αξιοποίησης. Προ μηνών τους παρέδωσα τη μελέτη, την οποία εκπόνησε για λογαριασμό του δήμου και μάλιστα δωρεάν ο Μάρκος Δέμπας».

Σχολιάζοντας γενικότερα το θέμα των διεκδικήσεων, όπου δεν υπάρχουν αποτελέσματα επί της διοικήσεως Τσανάκα στο δήμο, η δήμαρχος υπογράμμισε: «Εδώ και τέσσερα χρόνια ταξιδεύω στην Αθήνα. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δε θέλει να μας δώσει όσα διεκδικούμε. Σημειώνω ότι ο δήμος Παγγαίου για τη Λέσχη Αξιωματικών θα πληρώνει ενοίκιο. Πληροφορήθηκα δε ότι προσφάτως η αρμοδιότητα για το παλιό δικαστήριο πέρασε από την ΕΤΑΔ στο ΤΑΙΠΕΔ. Υποθέτω ότι τελικά η ΕΤΑΔ δεν θέλει να αξιοποιήσει την ακτή Καλαμίτσας γι’ αυτό και αντιμετωπίζει αρνητικά τα αιτήματα του δήμου Καβάλας».

Σχετικά με ζητήματα καθημερινότητας, στα οποία επίσης αναφέρθηκε η δήμαρχος, περιέγραψε τους πολίτες ως δικαιολογημένα ανήσυχους. Της τηλεφωνούν καθημερινά και της αναφέρουν διάφορα μικροπροβλήματα σε διάφορα σημεία του δήμου. Ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή, αφού έως το τέλος του μήνα του δυναμικό του δήμου θα ενισχυθεί με 270 επιπλέον εργαζόμενους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

 

 

Διαβάστε επίσης