Φεστιβάλ «Via Egnatia» με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Καβάλας

 Φεστιβάλ «Via Egnatia» με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Καβάλας

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ έλαβε ομόφωνη απόφαση με την οποία εγκρίνεται τοπική δράση, για το φεστιβάλ «Via Egnatia» που κι αυτό επανέρχεται.

Πρωταγωνιστές τα παιδιά. Η δράση περιγράφεται ως εξής:

«Η ΠΑΜΘ-Π.Ε. Καβάλας έχοντας ως κυρίαρχο στόχο τη μεταλαμπάδευση των πολιτιστικών αξιών στο ευρύτερο κοινό, και την ανάδειξη, των ιδιαίτερων γεωπολιτικών, ιστορικών και πολιτιστικών δεδομένων της περιοχής, προγραμματίζει εντός των πλαισίων του Περιφερειακό Φεστιβάλ «VIA EGNATIA» την δράση «Η ιστορία μας, η κληρονομιά μας» που θα συντρέχει ως παράλληλη δράση κατά τη διάρκεια του Football Expo 2022, το οποίο θα λάβει χώρα αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία μιας οδού που ένωσε περιοχές και πόλεις αποδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και τη δημιουργία της κουλτούρας από την Ελλάδα του τότε έως την Ελλάδα του σήμερα.

Έχει ως σκοπό, αφενός την ενημέρωση και την εξοικείωση των παιδιών με την ιστορία και αφετέρου την παρακίνηση τους για συμμετοχή σε εκδηλώσεις της πόλης. Τα παιδιά από ηλικία 8 έως 16 ετών καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και να βρουν κομμάτια puzzle τα οποία θα συνθέτουν την εικόνα της Αρχαίας Εγνατίας.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχουν εθελοντές σε διάφορα σημεία που θα αφηγούνται ιστορίες από τα παλαιότερα χρόνια που συνδέονται με την Αρχαία Εγνατία. Παράλληλα, τα παιδιά θα φορούν στολή η οποία πάνω θα απεικονίζει τη διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας. Tη τελευταία μέρα της εκδήλωσης, 03.07.2022, θα πραγματοποιηθεί βράβευση στις ομάδες που θα συμμετάσχουν και θα επικρατήσουν με ονομασία βράβευσης «Φίλιππος Β’».

Διαβάστε επίσης