• 2 Μαΐου 2024,

Φεύγει ο Οκτώβρης , έρχεται χειμώνας …

 Φεύγει ο Οκτώβρης , έρχεται χειμώνας …

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο χθες το απόγευμα, το αργότερο σήμερα το πρωί το σκηνικό του καιρού  αλλάζει και αφήνουμε πίσω μας αυτές τις όμορφες και άκρως Φθινοπωρινές μέρες για να περάσουμε στον χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών.

Ο καιρός αλλάζει τέλη του μήνα , είναι το μήνυμα και απο την άλλη εβδομάδα να είστε έτοιμοι για όλα αν και ο φετεινός χειμώνας δεν θα έχει καμμία σχέση με τον περσυνό.

Αυτός θα είναι πιο ήπιος και συνεπώς πιο εύκολος.

 

Είναι θέμα οτι φέτος  η αργία της Εθνικής Επετείου της 28ης του Οκώβρη πέφτει Σάββατο και καταλαβαίνετε οτι χάνεται μοναδική ευκαιρία να προκύψει ένα ακόμα τριήμεροτετραήμερο με την χρήση της κινητής εορτής τουΑγίου Ενδιάμεσαπου σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει ένα Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα  τριήμερο ή ακόμα και τετραήμερο.

Δεν πειράζει, υπομονή θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες.

Πάντως μπορεί η Παρασκευή που έρχεται  να εορτασθεί ως του Αγίου Ενδιάμεσα , με το Σάββατο αργία ,λόγω του εορτασμού της 28ης του Οκτώβρη ,Κυριακή γεμιστά στο σπίτι και Δευτέρα πρωί στην δουλειά.

Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα για ένα τριημεράκι ακόμα και αν η 28η του Οκτώβρη πέφτει Σάββατο.

 

Έβλεπα προχθές το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και δεν μπορούσα να καταλάβω πως περάσανε για άλλη μια φορά τόσα πολλά βεγγαλικά μέσα στο γήπεδο.

Μιλάμε για φορτηγά ολόκληρα και οχι ένα – δυό.

Οταν μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Ολυμπιακού χάθηκε το σήμα απο τους καπνούς και υπήρξε καθυστέρηση αρκετών λεπτών απο την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο.

Και αναρωτιέμαι πως περνάνε όλα αυτά μέσα στο γήπεδο όταν στις εισόδους του γηπέδου οι έλεγχοι που γίνονται είναι εξονυχιστικοί.

Στο κόλπο είναι σίγουρα και οι υπάλληλοι του γηπέδου αφού η δουλειά γίνεται το προηγούμενο βράδυ και οχι την ημέρα του αγώνα.

Πάντως ήθελα να τονίσω οτι αυτά τα βεγγαλικά που πέφτουν βροχή σε αυτά τα ντέρμπι μας θυμίζουν οτι ακόμα και ποδοσφαιρικά είμαστε ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.

Σε κανένα Ευρωπαϊκό γήπεδο δεν γίνονται αυτά που βλέπουμε σχεδόν κάθε Κυριακή σε Καραϊσκάκη και Τούμπα.

 

Πάντως η Ελένη Μενεγάκη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram προχθές Κυριακή  μια φώτο , πιθανότατα απο τα Άχλα της Άνδου ,όπου κάνει το τελευταίο της μπάνιο.

Άντε Λενάκι και ακόμα λίγο θα γίνεις και χειμερινή κολυμβήτρια.

Αν συνεχίσεις κάθε Κυριακή τις βουτιές που θα είσαι στο νησί μπορείς και εσύ να γίνεις μια χειμερική κολυμβήτρια.

Η Ελένη έχει όλα τα προσόντα και για αυτό.

 

Μυστήριο παραμένει η δολοφονία της εφοριακού Δώρα Ζέμπερη που έπεσε νεκρή μετά απο 16 πισώπλατες μαχαιριές μέα σε νεκροταφείο ένα πρόσφατο Φθινοπωρινό απόγευμα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία όλοι είναι ύποπτοι και όλοι ελέγχονται.

Πάντως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει απο τον στενό κύκλο της άτυχης Δώρας.

 

Έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας το τελευταίο για φέτος κρουαζιερόπλοιο που επισκέφτεται την πόλη μας.

Πριν απο μερικά χρόνια δίναμε περισσότερη βάση στον τουρισμό της κρουαζιέρας αλλά απο τότε που άρχισε η απόβαση των Βούλγαρων άρχισε σιγά – σιγά να στρέφεται αλλού και το βλέμμα μας αλλά και το ενδιαφέρον μας.

Τα τελευταία καλοκαίρια στην Καβάλα υπάρχει μόνο το Air bnb , το δίκτυο ενοικιάσης που έχει αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων Καβαλιωτών που ξαφνικά ασχολήθηκαν με τον τουρισμό και βγάλανε και μεροκάματο.

Φέτος , μετά την Πέραμο έγινε χαμός και στο Παληό και του χρόνου θα γίνει χαμός και στην Καβάλα με τα ενοικιαζόμενα σπίτια.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να έχουμε μια καλή εβδομάδα και να πάνε όλα καλά γιατί το έχουμε ανάγκη.

Ο καιρός χαλάει , με βροχές , χαλάζια και καταιγίδες αλλά υπομονή.

Θα φτιάξει και πάλι.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης