• 20 Απριλίου 2024,

Φίλιππας Φιλίππου για την πορεία του Ατρόμητου Χαλκερού: «Μας έλειπαν τα στηρίγματα από έμπειρους παίκτες»

 Φίλιππας Φιλίππου για την πορεία του Ατρόμητου Χαλκερού: «Μας έλειπαν τα στηρίγματα από έμπειρους παίκτες»

Για την πορεία του Ατρόμητου Χαλκερού στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας που ολοκληρώθηκε μίλησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής της ομάδας Φίλιππας Φιλίππου. Έκανε τον απολογισμό της σαιζόν ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Βλέποντας από την αρχή αυτή την προσπάθεια του Ατρόμητου, τι μπορούμε να αναφέρουμε;

Απάντηση: Η χρονιά ξεκίνησε με την πρόταση του Βασίλη Χατζηβασιλειάδη να αναλάβουμε την ομάδα μαζί σαν συνεργάτες με ένα πλάνο πολλών νεαρών παιχτών και κάποιους ελάχιστους έμπειρους που θα σήκωναν και το μεγαλύτερο βάρος ξέροντας φυσικά τα παιδιά που έμειναν ότι θα ήταν μια παρά πολύ δύσκολη χρονιά (και θέλω να του συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω ταυτόχρονα).

Ξεκινήσαμε καλά είχαμε ενθουσιασμό και εγώ και ο Βασίλης γιατί είναι πρόκληση να δουλεύεις με τόσους  πολλούς και νεαρούς παίκτες που οι περισσότεροι  ήρθαν από χαμηλότερη κατηγορία…

Από εκεί και πέρα στόχος ήταν η δημιουργία μιας νεανικής ομάδος (είχαμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας πάντα έπαιζαν στην ενδεκάδα 8-9 παίκτες κάτω τον 21 και αρκετοί από αυτούς δεκαεξάχρονοι

Στόχος ήταν μια ομάδα να παίζει σωστό ποδόσφαιρο και να φτιαχτεί μια ομάδα για τα υπόλοιπα χρόνια(δεν ήταν στόχος η παραμονή της ομάδος στόχος ήταν η δημιουργία νέας ομάδος και αν ερχόταν η παραμονή καλώς).

Θεωρώ ότι πήγαμε αρκετά καλά, δεν κοιτάω την βαθμολόγια κοιτάω ότι βγήκαν παιδιά τα οποία από τα 16 αγωνίστηκαν σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα και τα πήγαν αρκετά καλά(κατά πρώτον οι Τσαλμάς  και Παπάζογλου (αποχώρησε τον Ιανουάριο) και εν συνεχεία παιδιά όπως ο Τεκτονίδης και ο Ελληνίδης…

Η ομάδα  βασίστηκε πολύ και σε αρκετούς φοιτητές οι οποίοι βοήθησαν όσο μπορούσαν και φυσικά θέλω να τους ευχαριστήσω.

Από εκεί και πέρα κατά την γνώμη μου θεωρώ ότι είχαμε εκτός από τα παιδιά που ανέφερα ήμασταν μια ομάδα που είχε πραγματικά πολύ ποιοτικούς νεαρούς  (Μουράτη- Καλαϊτζή  συν τα παιδιά που ανέφερα και συν τους πολύ καλούς φοιτητές).

Απλά θεωρώ ότι ήθελαν στηρίγματα από κάποιους έμπειρους που αυτό ήταν το λάθος μας βασιστήκαμε καθαρά σε νεαρούς. Οι μικροί ήθελαν στηρίγματα βοήθεια για να ανεβούν να βελτιωθούν και άλλο ασχέτως τα πολλά παιχνίδια που έκαναν (θέλω εδώ να πω ότι τα παιδιά αυτά ανταγωνιζόταν  παίκτες και ρόστερ ομάδων οικονομικά πολύ ανώτερες και πήγαν θαυμάσια.

Ερώτηση: Στο αγωνιστικό μέρος είχατε μια φτωχή συγκομιδή βαθμών.

Απάντηση: Πάμε στα καθαρά αγωνιστικά θέματα.

Ήμασταν με τον Βασίλη Χατζηβασιλειάδη μέχρι την 7η αγωνιστική με μια ομάδα που πραγματικά ήταν ανταγωνιστική σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τα περισσότερα τα χάναμε καθαρά από απειρία και ατομικά λάθη (χωρίς να θέλω να ρίξω την παραμικρή ευθύνη στα παιδιά επιλογές μας ήταν και ήμασταν εμείς υπεύθυνοι).

Ο Βασίλης αποχώρησε από την ομάδα την 7η αγωνιστική για προσωπικούς λόγους και ο πρόεδρος κ. Κοσμάς Χατζηβασιλειάδης  αποφάσισε να συνεχίσω εγώ στο τιμόνι της γνωρίζοντας το ράστερ και τα παιδιά.

Η ομάδα πάλεψε αν όχι όλα τα περισσότερα παιχνίδια και χάσαμε αρκετά παιχνίδια στο τελευταίο πεντάλεπτο και στις καθυστερήσεις….

Τα παιδιά αυτά έστω και στο τέλος κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους κάνοντας ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος κερδίζοντας πολύ δίκαια τον Ορφέα (μια από της καλύτερες ομάδες που πρωταγωνιστούσε) με 1-0 και δείχνοντας ότι έχουν πολλές δυνατότητες και ότι είναι  παλικάρια, θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω όλους ξεκινώντας από τους παίκτες, τον Βασίλη για την άψογη συνεργασία που είχαμε γιατί πάνω από όλα είμαστε και καλοί φίλοι…

Για το τέλος άφησα και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και ένα παιδί το οποίο γνώρισα τους τελευταίους 2-3 μήνες τον γυμναστή της ομάδος που ήρθε για να βοηθήσει τον Βαγγέλη Γιοβανάκη,  ένα παιδί που πραγματικά αν και δεν γνωριζόμασταν είχαμε πραγματικά μια πολύ καλή συνεργασία και βοήθησε τα μέγιστα όσο ήταν στην ομάδα και  ένα πολύ καλό παιδί.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω…

Ερώτηση: Τι μπορούμε να πούμε για την επόμενη μέρα του Ατρόμητου Χαλκερού;

Απάντηση: Η επομένη μέρα στον Ατρόμητο  είναι η συνέχεια της προηγούμενης χωρίς να ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε.

Η ομάδα θα πάρει 3-4 παίχτες να ενισχυθεί και να συνεχίσει με νεαρούς.. Το πιθανότερο είναι να είμαστε συνεργάτες και προπονητικό τιμ εγώ με  τον  Βαγγέλη  και πάλι..

Θέλω να ευχηθώ μετά από αυτή την πανδημία καλή δύναμη και υγεία πρώτα σε ποδοσφαιριστές και προπονητές και κατά δεύτερο αλλά ποιο σημαντικό σε παράγοντες γιατί πλέον μετά από όλα αυτά χρειάζεται και περισσότερη δύναμη και προσπάθεια…

Διαβάστε επίσης