• 6 Μαΐου 2024,

Φιλόζωοι και άλλοι πολίτες στήριξαν τον αγώνα ζωής του Στράτου- Ραφαήλ

 Φιλόζωοι και άλλοι πολίτες στήριξαν τον αγώνα ζωής του Στράτου- Ραφαήλ

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή εκδήλωση φιλόζωων στο Πάρκο του Φαλήρου. Η επιτυχία αφορά πολίτες που προσήλθαν χωρίς τον σκύλο τους, απλώς για να στηρίξουν μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του άτυχου 12χρονου Ραφαήλ Στράτου Μπίνη και της οικογένειας του. Τα νέα δεν φαίνεται να είναι καλά, η προσπάθεια των γονέων του συνεχίζεται. Κοντά τους είναι η τοπική κοινωνία, που σε κάθε ευκαιρία συγκεντρώνει και στέλνει στην οικογένεια χρήματα.

Στο τέλος Ιουνίου οι γονείς του 12χρονου γνωστοποίησαν τα νέα: «Σας ενημερώνουμε ότι με τη μετάβαση μας στο M.D. Anderson Hospital της Αμερικής και παρόλο τις ενδεδειγμένες θεραπείες που υπόσχονταν οι ιατροί, μας ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν άλλη πρωτοπόρα μέθοδο, ούτε συμφώνησαν οι καρδιοχειρουργοί στην αντιμετώπιση .Μας ανακοίνωσαν να γυρίσουμε στο σπίτι και να αναμένουμε το μοιραίο…Καταλαβαίνετε πως εμείς ως γονείς και εσείς ως υποστηρικτές μας δεν θα αφήναμε το Στρατο ακόμη κι αν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα φωτός. Διερευνήσαμε και άλλες χώρες του εξωτερικού στο χειρουργικό κομμάτι, δίχως άμεση τοποθέτηση. Μετά από επικοινωνία με το ιδιωτικό «Μητέρα» Αθηνών αναλαμβάνουν εκεί καρδιοχειρουργοί και παιδοογκολογοι, με μεγάλο ρίσκο ζωής. Τα χρήματα τα οποία έχουν καταβληθεί θα χρησιμοποιηθούν επάξια των ανωτέρω αναγκών και θα καταβληθούν και για τη προηγούμενη μετάβαση μας στην Αμερική,καθώς μας ζητήθηκαν για πέντε ημέρες να καταβάλλουμε 60.000 δολάρια. Καταλαβαίνετε ότι εμείς ως γονείς οραματιζόμαστε, αλλά ο Θεός άλλα σχεδιάζει. Γι αυτό σας ενημερώνουμε επί του παρόντος και θα έχετε προσεχή πληροφόρηση σε περίπτωση διακοπής χρημάτων».

Σήμερα το πρωί στο πάρκο Φαλήρου επαναλήφθηκε η γνωστή από τα προηγούμενα χρόνια διοργάνωση «Τρέξε με τον σκύλο σου». Σαφής ήταν ο στόχος, η ενίσχυση της οικογένειας Μπίνη. Το είπαν από την αρχή οι διοργανωτές, το επαναλάμβαναν την ώρα της εκδήλωσης. Αυτή είχε οργάνωση, αρκετούς υποστηρικτές (μεταξύ των οποίων και τοπικούς φορείς όπως ο Δήμος Καβάλας και η Ομοσπονδία). Τα μικρά παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά και παρά τον δυνατό ήλιο, υπήρχε κέφι και καλή παρέα. Μια μεγάλη παρέα που άρχιζε από τους φιλόζωους και συνεχίζονταν στην κοινωνία. Όπως οι διοργανωτές χθες τα κατάφεραν μια χαρά με την εκδήλωση, ευχόμαστε να τα καταφέρει και ο 12χρονος Στράτος Ραφαήλ. (Για το τυπικό της υπόθεσης η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Αίσωπο, τη φιλοζωική ομάδα Προστατεύω και την Action Team).

Διαβάστε επίσης