Φορέσαμε τον Μάρτη και περιμένουμε τις λιακαδούρες

 Φορέσαμε τον Μάρτη και περιμένουμε τις λιακαδούρες

Ο Μάρτης έτσι και αλλιώς είναι ένας ιδιαίτερος μήνας γιατί αφενός είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης και αφετέρου είναι ο μήνας που μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία μας.

Φοράμε τον Μάρτη μας  στον καρπό μας για να μην μας κάψει ο ήλιος και περιμένουμε τα καλύτερα αφού απο τον Οκτώβρη του 2016 και μετά μας έρχονται όλα δύσκολα.

Υπάρχει η πίστη οτι ο φετεινός Μάρτης θα είναι ένας καλός μήνας και θα λειτουργήσει μέχρι ένα σημείο ανακουφιστικά αφού έχει προηγηθεί ένας πολύ δύσκολος χειμώνας ίσως ο δυσκολότερος απο τότε που μπήκαμε στο τούνελ της κρίσης της οικονομικής.

Ακόμα και ο χειμώνας του 2010 που ήταν και ο πρώτος ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ χειμώνας δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτόν που ζήσαμε φέτος και τα είχε όλα.

Και χιόνια και φόρους και χαράτσια και κρύο και γενικότερα πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις ξέρετε τι λένε:

Οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό αλλα πιστέψτε με δεν θέλουμε άλλη δύναμη διότι δεν ξέρουμε πως να την διαχειριστούμε.

Καλή σας ημέρα καλό μήνα και καλή άνοιξη.

Αισιοδοξία και πίστη αγαπητοί μου αναγνώστες.

Και τι δεν ακούστηκε για το θανατηφόρο δυστύχημα με την φονική πόρσε στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας.

Οχι τα λάστιχα της πόρσε ήταν απο την εποχή του Πατακού.

Οχι έκανε κόντρα με ένα άλλο αυτοκίνητο και για τον λόγο αυτό είχε αναπτύξει αυτή την ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οχι ο οδηγός της πόρσε πριν ξεκινήσει για την ΑΡΑΧΩΒΑ είχε πιεί την Άρτα και τα Γιάννινα και ένα σωρο άλλα.

Το μόνο που δεν μας είπανε οτι στο τροχαίο εμπλέκται και ένα ελικόπτερο που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε πτήση σε χαμηλό ύψος στην περιοχή και ίσως  να επηρέασε την πορεία της φονικής πόρσε.

Για άλλη μια φορά σενάρια επί σεναρίων.

Μιλάνε οι πάντες εκτός απο αυτούς που πρέπει.

Κάλμα ρε έλληνες και υπομονή να βγούνε τα πορίσματα των ειδικών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διαφωτίσουν τις σύνθήκες του τροχαίου που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Οι πρώτες σοβαρές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χειμερινά λάστιχα που φορούσε η πόρσε και λόγω της υψηλής ταχύτητας για αρκετή ώρα δεν αντέξανε την θερμότητα που αναπτύχθηκε και άρχισαν να διαλύονται προκαλώντας το τροχαίο.

Πάντως το πιο σωστό που ακούστηκε όλες αυτές τις μέρες απο την στιμή που έγινε γνωστό αυτό το φοβερό τροχαίο δυστύχημα ήταν οτι ακόμα και ο τρόπος οδήγησης είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας.

Το γεγονός οτι στην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα δείχνει έναν λαό ατίθασο και απείθαρχο που βγαίνει φόρα παρτίδα στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα τροχαία ατυχήματα ;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητοί μου αναγνώστες.

Προσπαθώ να εξηγήσω τους λόγους της υψηλής τηλεθέασης του SURVIOVOR απο το ΣΚΑΙ και καταλήγω στο γεγονός οτι όλοι εμείς που είμαστε κάθε βράδυ καρφωμένοι στους δέκτες μας και περιμέουνε για να δούμε την μονομαχία της ημέρας για το φαγητό ή την ασυλία το κάνουμε οχι γιατί μας έχει γοητεύσει η ομάδα των διάσημων ή των μαχητών αλλά γιατί θα θέλαμε και εμείς να είμαστε εκεί στην Καραϊβική αυτή την εποχή.

Χειμώνα εμείς εδώ , καλοκαίρι εκεί αυτοί.

ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚΑ εμείς εδώ , καρύδες και εξωτικές παραλίες αυτοί εκεί.

Ακόμα και η πείνα της ομάδας που χάνει στα αγωνίσματα με έπαθλο το φαγητό δεν έχει καμμία σχέση με τις μάχες που δίνουμε εμείς καθημερινά εδώ  με το θηρίο της κρίσης.

Το SURVIOVOR είναι όπως καταλαβαίνετε ένας τρόπος δραπέτευσης έστω και νοητά απο την δύσκολη ελληνική πραγματικότητα – καθημερινότητα.

Οτιδήποτε κάνει τον έλληνα να ξεχαστεί πουλάει.

Είμαστε έτοιμοι για να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας και τον φετεινό χειμώνα και περιμένουμε πως και πως την πρώτη μέρα της άνοιξης στις 21 Μαρτίου ημέρα Τρίτη.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να την βγάλουμε με την λαγάνα που περίσσεψε ενώ είμαστε έτοιμοι και για την νηστεία.

Καλή σας ημέρα , καλή άνοιξη και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης