• 13 Μαΐου 2024,

Φωτιά (και) στα Αμισιανά!

 Φωτιά (και) στα Αμισιανά!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι κοντά στα Αμισιανά αλλά και στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Το περιστατικό το πρόλαβε η Πυροσβεστική υπηρεσία, ήταν ιδιαίτερα σοβαρό αφού εντελώς ξαφνικά απείλησε και κατοικίες και το πευκοδάσος της περιοχής. Κινητοποιήθηκε η Π.Υ. της Ελευθερούπολης, την οποία συνέδραμε η υπηρεσία της Καβάλας. Φανερή ήταν η ανησυχία στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο των Αθηνών, ειδοποιήθηκαν από αυτό και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και ο Δήμος Παγγαίου.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, στη θέση Αμπελάκια των Αμισιανών. Πιθανόν να άρχισε από χωράφι, επεκτάθηκε γρήγορα κυρίως προς το χωριό. Κάτοικοι των Αμισιανών βοήθησαν τις δυνάμεις της Π.Υ. κι έτσι στις 7 χθες το απόγευμα το περιστατικό είχε λήξει. Ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας Σωτήρης Κορέλλας εξέφρασε την έκπληξη του για τα πολλά περιστατικά πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες. Προηγήθηκαν δύο σοβαρά περιστατικά στους Αντιφιλίππους κι ένα ακόμη μέσα στο δάσος της Παναγούδας.

Χθες το απόγευμα αεροπλάνα Κάναντερ πέταξαν και πάλι στην περιοχή του Ν. Καβάλας προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση νέας φωτιάς εντός των ορίων του Νομού Δράμας.

 

Διαβάστε επίσης