Φροντιστήρια ξένων γλωσσών στο Ν. Καβάλας: Οι γονείς μας εμπιστεύτηκαν ακόμη περισσότερο

 Φροντιστήρια ξένων γλωσσών στο Ν. Καβάλας: Οι γονείς μας εμπιστεύτηκαν ακόμη περισσότερο

Η κ. Β. Κονδυλίδου (φωτογραφία) είναι πρόεδρος στο σύλλογο των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών του Ν. Καβάλας.

Είναι ξεκάθαρη. Τα φροντιστήρια λειτουργούν κανονικά, τηρούν αυστηρά τις προϋποθέσεις για την πρόληψη του κορωνοϊού. Κι όπως διαπιστώνει τώρα με τα μέτρα οι γονείς εμπιστεύτηκαν περισσότερο αυτές τις επιχειρήσεις.

Η συνέντευξη

Ερ: Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών έχετε πάρει μπρος; Πως είστε;

Απ: Λειτουργούμε κανονικά. Τηρούμε όλοι οι συνάδελφοι με μεγάλη αυστηρότητα το ΦΕΚ το καινούριο, τις οδηγίες που έχουμε από τον ΕΟΔΥ. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά είμαστε όλοι με μάσκες. Κρατάμε τις αποστάσεις, δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό αλλά από εκεί και πέρα οι μάσκες λίγο δυσκολεύουν την όλη κατάσταση.

Ερ: Από πότε φοράνε οι μαθητές σας τις μάσκες; Πως εξελίχθηκε το πρωτόκολλο;

Απ: Το πρωτόκολλο και το καινούριο ΦΕΚ ήρθαν τώρα. Ανακοινώθηκαν τα μέτρα την 1η Σεπτεμβρίου από την Υπουργό. Οπότε υποχρεωτικά οι μάσκες από τη στιγμή που μπαίνουν στο χώρο του διδακτηρίου πρέπει να είναι καλώς η κακώς στο πρόσωπα τους. Φυσικά και στα δικά μας.  Οι κανονικές οι μάσκες, μιας χρήσεως ή πάνινες.  Όχι προσωπίδες.

Ερ: Δεν χρειάζεται τηλεδιάσκεψη μαθημάτων από απόσταση, τα έχετε εγκαταλείψει;

Απ: Εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη και το σύστημα που ακολουθεί ο καθένας.  Εγώ προσωπικά το έχω δώσει σαν επιλογή στους γονείς διότι κάποιους τους εξυπηρετεί λόγω απόστασης.  Φυσικά και είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.  Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι απ` ότι πέρυσι.  Δεν συγκρίνω όμως το δια ζώσης με τις τηλεδιασκέψεις και τα εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω πλατφόρμας όμως αν κριθεί αυτό απαραίτητο από το κράτος, φυσικά θα ακολουθηθεί και θα υλοποιηθεί. Όλοι οι συνάδελφοι έχουμε τα παιδιά στους χώρους μας.

Ερ: Νομίζουμε ότι αυτό το θέλουν τα παιδιά και οι γονείς;

Απ: Φυσικά. Δεν αντιμετωπίσαμε κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά είναι στις αίθουσες, απ` ότι συζητάω με συναδέλφους. Κάποια παιδιά δυσκολεύονται που είναι εκτός Καβάλας. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό; Φαντάζομαι η χρήση της μάσκας θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά. Βέβαια από τη μια μέρα στην άλλη λίγο αλλάζουν τα πράγματα.

Ερ: Ο κορωνοϊός επηρέασε τις εγγραφές στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών;

Απ: Δεν θα το έλεγα. Ήταν η αναμενόμενη κίνηση που υπάρχει  κάθε χρόνο. Θα έλεγα το αντίθετο διότι οι γονείς έδειξαν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα οργανωμένα κέντρα ξένων γλωσσών και τα πιστοποιημένα από το κράτος τα οποία τηρούν αυστηρά τους κανόνες παρά σε κάποια ατομικά, ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτό παρατηρήθηκε φέτος.  Όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες, υπάρχει αυστηρότητα. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο χωρίς την μάσκα τους.  Εκεί καταλήξαμε ενώ πάντα έχουμε απόθεμα με μάσκες. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε στο καινούριο σύστημα.

Ερ: Οι μαθητές που μπαίνουν σε μια αίθουσα είναι οι ίδιοι με βάση την αστική χωρητικότητα της αίθουσας ή έχει επηρεάσει το πρωτόκολλο;

Απ: Το πρωτόκολλο έχει αλλάξει και δεν τηρούν πλέον τις αποστάσεις όπως το ζήτησαν πέρυσι. Όμως και αυτό εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του κάθε κέντρου. Σε μας είναι όπως όταν έγινε η άρση της αναστολής μετά τις 18 Μαϊου. Οι μαθητές είναι οι ίδιοι μέσα στην τάξη.  Αυτή είναι η δική μου νοοτροπία. Βέβαια και με συναδέλφους που μιλάω ακολουθούν και αυτοί το ίδιο. Φανταστείτε να προκύψει κάτι σε κέντρα ξένων γλωσσών. Βέβαια δεν φέρνουμε την καταστροφή γιατί μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε.  Αν γίνει κάτι δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Εν πάση περίπτωσης θεωρώ ότι όλοι έχουμε μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.  Προσωπικά είχα μιλήσει με το υπουργείο πριν  από την 1η Σεπτεμβρίου και ρώτησα τι γίνεται γιατί τοποθετήθηκαν «πλέξι γκλας» κτλ  και μου είπαν ότι δεν ισχύουν αυτά. Αυτό που έχουμε εισπράξει όλοι από τους γονείς είναι ότι μας εμπιστεύθηκαν πολύ περισσότερο φέτος σε σύγκριση με κάποια ιδιαίτερα μαθήματα.   Κατά γράμμα ακολουθούνται όλα, πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, μάσκες, γάντια(δεν είναι υποχρεωτικά), αλλά όλοι κάνουμε πάντα το κάτι παραπάνω.

 

 

Διαβάστε επίσης