• 28 Μαρτίου 2024,

Φυλάκιση δύο ετών σε «μαϊμού» ιατροδικαστή που εξαπάτησε την κουμπάρα της

 Φυλάκιση δύο ετών σε «μαϊμού» ιατροδικαστή που εξαπάτησε την κουμπάρα της

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε το μεσημέρι γυναίκα (κάτοικος Θεσσαλονίκης), η οποία ήταν κατηγορούμενη στο Τριμελές Καβάλας για απάτη.

Η μήνυση έγινε από την κουμπάρα της (κάτοικο χωριού του Δήμου Νέστου), η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στενή της φίλη. Το περιστατικό της απάτης έγινε από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Μάη του 2017.

Η κατηγορούμενη εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής αλλά όπως ισχυρίστηκε η μηνύτρια, αποδέχθηκε το δικαστήριο με την απόφαση του, δεν ήταν. Αν και αφετηρία της σχέσης ήταν μια στενή φιλία μεταξύ δύο γυναικών, στην πορεία τα πράγματα περιπλέχθηκαν επικίνδυνα.

Η μηνύτρια αρρώστησε και για τις χημειοθεραπείες μεσολάβησε η «μαϊμού» ιατροδικαστής. Αφού βρήκε κατάλληλους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη ζήτησε και πήρε χρήματα για εξέταση γονιδιακής ταυτότητας που δεν έγινε ποτέ. Χρήματα ζήτησε και πήρε και για να χρησιμοποιηθούν στις χημιοθεραπείες «γνήσια» φάρμακα.

Ένα συνολικό ποσό ελαφρώς μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η μηνύτρια κατέθεσε προεκλογική κάρτα της κατηγορούμενης (ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε Δήμο της Θεσσαλονίκης) όπου εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής. Στην ίδια κάρτα αναφέρονταν να έχει και άλλες επιστημονικές ιδιότητες- συνεργασίες. Οι οποίες ήταν επίσης «μαϊμού».

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι παρακολούθησε μαθήματα σε πανεπιστήμιο αλλά και στο «ανοιχτό» πανεπιστήμιο χωρίς να καταθέσει κανένα πτυχίο. Η μηνύτρια διηγήθηκε ότι πριν από την ίδια η κατηγορούμενη εξασφάλισε «γνήσια» φάρμακα για τις χημιοθεραπείες και άλλου προσώπου. Κοινής τους φίλης. «Ακόμη και σήμερα το παίζει γιατρός» είπε καταθέτοντας η μηνύτρια. «Ήξερα ότι ήταν λογίστρια» είπε επίσης προς το δικαστήριο.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της φυλάκισης 2 ετών βρίσκοντας την ένοχη για απάτη. Η ποινή δεν περιελάμβανε αναστολή αλλά προέβλεπε μετατροπή της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα. Τελικά η έφεση που κατέθεσε η κατηγορούμενη είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης