Φυσικό αέριο κι εξοπλισμός νοσοκομείων

 Φυσικό αέριο κι εξοπλισμός νοσοκομείων

Μετά από δύο συνεχόμενες αλλά δικαιολογημένες απουσίες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης παραβρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, την 10η από την αρχή του έτους. Οι ανακοινώσεις του αφορούσαν το θέμα του φυσικού αερίου και την δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ να αντικατασταθούν με καινούργια «κουρασμένα» μηχανήματα στα νοσοκομεία των 5 νομών.

Για το φυσικό αέριο ο κ. Παυλίδης επανέλαβε ή και συμπλήρωσε γνωστά πράγματα. Μίλησε για συμφωνία της Περιφέρειας με την ΔΕΠΑ, σημείωσε ότι στην πρώτη φάση του έργου το μερίδιο της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι μεγαλύτερο από το 50% των χρημάτων που θα απαιτηθούν. Για τις επόμενες φάσεις, σημείωσε, η ΔΕΠΑ αναζητά κεφάλαια από τράπεζες- ιδιώτες αλλά και από το Πακέτο Γιουνκέρ. Τέλος επανέλαβε ότι από την λειτουργία του έργου θα ωφεληθούν 60.000 νοικοκυριά στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι συζητά με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου μέσω του ΕΣΠΑ να ανανεωθεί ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων των πρωτευουσών της ΑΜΘ. «Κάποια μηχανήματα είναι στα όρια τους» είπε ο κ. Παυλίδης κι έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα μηχανημάτων που υπάρχουν σε μεγάλα νοσοκομεία της ΑΜΘ. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει κονδύλι 23 εκ ευρώ αλλά η πρώτη πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο δεν είχε καμία ανταπόκριση. Συζητά λοιπόν με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου η ιδέα να διευκολυνθεί και να προχωρήσει.

 

 

Διαβάστε επίσης