• 3 Μαΐου 2024,

Φυτό το οποίο προέρχεται από την αρχαιότητα η κάνναβη

 Φυτό το οποίο προέρχεται από την αρχαιότητα η κάνναβη

Φυτό το οποίο προέρχεται από την αρχαιότητα η κάνναβη, φυτό το οποίο ταξίδεψέ από την αρχαιότητα μέσα στον κόσμο και προσέφερε τις ιδιότητες της φύσης του.

Από την αρχαία Κίνα λέγεται πως εμφανίζεται για πρώτη φορά το φυτό της κάνναβης, που χρησιμοποιούνταν ως τροφή λόγω τους θεραπευτικούς σπόρους κάνναβης https://hempoilshop.gr/sporoi-kannavis/ . Μάλιστα λέγεται πως η κάνναβη έγινε τόσο σημαντικό φυτό για την Κίνα κατά την αρχαιότητα, που ονομάστηκε ¨η γη της κάνναβης και της μουριάς».

Επίσης, ανακάλυψαν και χρησιμοποιήσαν και τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού.

Στη συνέχεια η ιστορία της ζωής του φυτού της κάνναβης λέγεται πως από την Κίνα μεταφέρθηκε στην Ινδία, όπου εκεί χρησιμοποιήθηκε κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς, καθώς έχουν βρεθεί αρχαία έγγραφα τα οποία έχουν δηλώσει πως το φυτό της κάνναβης μπορούσε να θεραπεύσει την ασθένεια της λέπρας και να αναπτύξει και να βελτιώσει την μνήμη.

Σημαντικό σημείο στην Ινδία, το φυτό της κάνναβης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην θρησκεία και χρησιμοποιήθηκε προς θρησκευτικούς λόγους.

Η ιστορία της ζωής του φυτού της κάνναβης μεταφέρεται ως την αρχαιά Ελλάδα και Ρώμη, όπου εξίσου χρησιμοποιήθηκε για θεραπευτικούς καθώς αξιοποιήθηκε και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα η κάνναβη έχει συνεχίσει να είναι ένα φυτό το οποίο καλλιεργείται ανά περιοχές του πλανήτη, άλλοτε με επίσημα και άλλοτε παράνομα.

Το φυτό που τότε αποτελούσε φυτό για του Θεούς και συνδυάστηκε με θρησκευτικούς σκοπούς στην αρχαία Ινδία, πλέον καταδιώκεται και συλλαμβάνεται όποιος παράγει μεγάλες ποσότητες αυτού παράνομα μη αποσκοπώντας σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς  σκοπούς καλλιέργειας.

Ένα φυτό που η επεξεργασία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς και διάφορους λόγους και να αποτελέσει βοήθημα διατροφικό, θεραπευτικό ακόμα και να βοηθήσει ψυχολογικά τον άνθρωπο με βάση την επιστημονική προσέγγιση, από την πλειοψηφία του κόσμου είναι γνωστό κυρίως για την  ιδιότητα της καπνιστικής κάνναβης.

Λόγω της ιδιότητας του φυτού αυτού, της καπνιστικής κάνναβης, που οι περισσότεροι γνωρίζου αποτελεί ένα φυτό το οποίο τόσο αμφιλεγόμενο για τις υπόλοιπες ιδιότητές του που τις περισσότερες φορές τις αγνοούν ή τις αμφισβητούν.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των προϊόντων που παράγονται από το φυτό της κάνναβης, η φήμη του κυρίως στην αγοραστική δύναμη της ελληνικής αγοράς έχει εξαπλωθεί πέρα από την καπνιστική κάνναβη.

Έτσι έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί πολλά καταστήματα και χώροι επεξεργασίας του φυτού της κάνναβης, που δημιουργούν προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή, για καλλωπιστικούς σκοπούς, όπως και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Έτσι έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς και διαφημίσεις, που προβάλλονται σε όλα τα μέσα για τα συγκεκριμένα προϊόντα, με τον τρόπο αυτό το αγοραστικό κοινό όλων των υλικών αναπτύσσει μια γενικότερη ενημέρωση για τα οφέλη του φυτού και απομακρύνεται από την πεποίθηση της μόνης χρήσης του  με τη μορφή της καπνιστικής κάνναβης.

Διαβάστε επίσης