Γ’ Εθνική: Ντέρμπι στο «Ανθή Καραγιάννη», εκτός έδρας δοκιμασίες για Νέστο, Βύρωνα και ΜΑ Ορφανίου

 Γ’ Εθνική: Ντέρμπι στο «Ανθή Καραγιάννη», εκτός έδρας δοκιμασίες για Νέστο, Βύρωνα και ΜΑ Ορφανίου

Με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο Όμιλο.

Ο ΑΟΚ αντιμετωπίζει στην έδρα του τον ισχυρό Πανθρακικό. Το παιχνίδι έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι. Ο Γιώργος Αγγελίδης υπολογίζει τον αριστερό πλάγιο οπισθοφύλακα Μπατσαρά, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία.

Αντίθετα, δε θα είναι στη διάθεση του ο τιμωρημένος και παράλληλα τραυματίας Δημητρακούδης, όπως και ο -επίσης τραυματίας- Κατσέτης. Αναφορικά με την ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Σταθάκης. Δεξιά στην άμυνα ο Καζαντζίδης και αριστερά στην άμυνα ο Μπατσαράς.

Δυο στόπερ ο Βασιλόπουλος και ο Μπιμπισίδης. Αμυντικά χαφ μάλλον ο Γερογιάννης και ο Βαφειάδης με ελεύθερο στον κάθετο άξονα τον Ιορδανίδη. Στην επίθεση τις τρεις θέσεις διεκδικούν οι: Μπαρέττας, Σαλπιγγίδης, Ρουμπιές, Καρακώστας.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη μετρά 10 αγώνες (5 νίκες και 5 ισοπαλίες) αήττητη μετά την πρεμιέρα της το 2023 και την ήττα στις 14 Γενάρη από τον Νέστο Χρυσούπολης του Νίκου Κεχαγιά που μετρά το αήττητο τη νέα χρονιά και σε 12 αγώνες έχει 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τις μεταγραφές του.

Ο Πανθρακικός που από την αρχή της χρονιάς στόχευε στην άνετη παραμονή και θέση στην πρώτη εξάδα, στην επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες μετά από μια εξαετία στα ερασιτεχνικά, κάνει μια εντυπωσιακή πορεία και με αήττητη την έδρα του (8 νίκες και 2 ισοπαλίες) και 4 νίκες στα τελευταία πέντε ματς έρχεται στην Καβάλα χωρίς άγχος με στόχο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία 11 παιχνίδια του Πανθρακικού το 2023:

10η Αγωνιστική: Νέστος Χρυσούπολης – Πανθρακικός 3-1

11η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 3-1

12η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Απόλλων Παραλιμνίου 1-1

13η Αγωνιστική: Θερμαικός – Πανθρακικός 1-1

14η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Καμπανιακός 1-1

15η Αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας – Πανθρακικός 1-1

16η Αγωνιστική: Αλεξανδρούπολη – Πανθρακικός 0-1

17η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Βύρωνας Καβαλας 2-1

18η Αγωνιστική: Ορφέας Ξάνθης – Πανθρακικός 2-2

19η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Πανδραμαικός 1-0

20η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Ποσειδώνας Μηχανιώνας 1-0

Φωτογραφία: sportsaddict.gr

Ο Νέστος θα παίξει στη γειτονική Δράμα με τη Δόξα, σ’ ένα παιχνίδι ιδιαίτερα κρίσιμο για την παραμονή. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά είναι αήττητη το 2023 σε 12 παιχνίδια και φυσικά έχει πολλές πιθανότητες να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ξανθιώτης τεχνικός υπολογίζει τον Ράνο που εξέτισε την ποινής της μιας αγωνιστικής. Ο Νέστος θα βρει με την ομάδα της Δόξας Δράμας και αντιπάλους δυο περσινούς παίκτες του, οι οποίοι είναι ο Φραγκούλης και ο Μπλιός.

Ο Φραγκούλης μάλιστα ήταν και αρχηγός του Νέστου, στο περσινό πρωτάθλημα. Ο Βύρωνας πάει για τη νίκη στην Αλεξανδρούπολη, απέναντι στην τοπική ομάδα η οποία δεν έχει ελπίδες παραμονής όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί παλεύει όλα τα παιχνίδια και κάνει ζημιές.

Ο στόπερ Ναουμίδης είναι αμφίβολος. Αν δεν αγωνιστεί τη θέση του θα πάρει στο κέντρο της άμυνας ο νεαρός Παύλος Δερμιτζάκης. Οι υπόλοιποι 10 θα είναι αυτοί που ξεκίνησαν το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα δηλαδή οι: Αθανασίου, Τσερπές, Καρίπογλου, Τουμανίδης, Ιβανίδης, Σιδηρόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Α. Δερμιτζάκης, Τανζού, Πτηνόπουλος.

Αν αλλάξει κάτι θέση διεκδικεί στο αρχικό σχήμα ο Ουζούνογλου. Στο νομό Ξάνθης ταξιδεύει ο ΜΑ Ορφανίου για να παίξει με τον Άρη Αβάτου, ο οποίος καίγεται για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι αγώνες ξεκινάνε στις 15:00.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής και οι διαιτητές των αναμετρήσεων:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Λάπατας /Καρακασίδης – Γρηγορούδης (Θράκης)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Τζίκας /Φακανάς -Τυριακίδης (Μακεδονίας)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ασλανίδης /Καλορογιάννης  -Τσικλητάρη (Πιερίας)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ:  Φιλιππίδης (Έβρου)/ Χολάνης (Σερρών) -Νασιούλης (Έβρου)

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ –ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ: Κόκκινος /Σκούτας –Κούρας (Χαλκιδικής)

ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αναστασόπουλος / Χρυσαϊδης –Τσιρωνάς (Χαλκιδικής)

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ν ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Τασιόπουλος /Σφυρής – Αλέκος  (Θεσσαλίας)

Διαβάστε επίσης