Γ. Καλαντζής για Χ. Μέτιο: Ο ηγέτης ξεχνά τα παλιά

 Γ. Καλαντζής για Χ. Μέτιο: Ο ηγέτης ξεχνά τα παλιά

Λίγη ώρα πριν από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, για τον ισχυρισμό της κυβερνήσεως περί εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Θέλοντας να προλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καλαντζής δήλωσε ότι εκείνο που τελειώνει είναι το μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα, το καλοκαίρι του 2015. Ένα μνημόνιο, που όπως τόνισε δεν ήταν απαραίτητο, καθώς τα μνημόνια τέλειωναν με το e mail Χαρδούβαλη.

Καλούμενος να προβλέψει την προκήρυξη των επόμενων εθνικών εκλογών, ο Γιώργος Καλαντζής δεν εμφάνισε τη σιγουριά προηγούμενων προβλέψεων. Εθνικές εκλογές θα προκηρύξει ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Καλαντζής, είτε για έκτακτο λόγο είτε κατόπιν συμφωνίας και σικέ κρίσης με τον Πάνο Καμμένο, ή όσο αργότερα μπορεί.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρατείνει τη θητείας της έως το τέλος της τετραετίας κι ενθυμούμενος παρόμοιες προσπάθειες του παρελθόντος, ο Γιώργος Καλαντζής παρατήρησε ότι «εάν το πράγμα ξεφύγει, δεν μαζεύεται». Παρατείνοντας τη θητείας έως το τέλος της τετραετίας, συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώσεις τη διαφορά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιτυχία του δήμου Παγγαίου, να ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019, ο Γιώργος Καλαντζής διευκρίνισε ότι θα εξασφαλισθεί προβολή όχι μόνο του δήμου Παγγαίου αλλά και γενικότερα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Έκανε λόγο για «ένα καλό χαρτί του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη που θα τον βοηθήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντηση του Γιώργου Καλαντζή, σε ερώτηση σχετική με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα. Θετικά ήταν τα σχόλια του κ. Καλαντζή για τον κ. Μέτιο, επισημαίνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. «Ο ηγέτης ξεχνά τα παλιά, ανοίγει την αγκαλιά του και όλοι είναι δικοί του», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Καλαντζής. Ήταν σα να προέτρεπε τον περιφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλία για κλείσιμο των εσωτερικών προβλημάτων και αποδοχή στους κόλπους της ομάδας εκείνους με τους οποίους έχει διαφωνήσει.

Σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική κίνηση την τρέχουσα περίοδο, ο κ. Καλαντζής ζήτησε ένα σωστό και αναλυτικό απολογισμό στο τέλος του Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε επίσης